Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivša američka olimpijska prvakinja Marion Jones jučer je počela s izdržavanjem šestmjesečne zatvorske kazne u federalnom zatvoru u Teksasu, koja joj je izrečena na temelju priznanja krivnje za laganje u istrazi o uporabi dopinga i njezinoj ulozi u čekovnoj prevari.


Nekadašnja atletska zvijezda se u petak oko podneva prijavila u medicinski zatvorski centar Carswell, smješten kod vojne baze Forth Worth u Teksasu, rekla je glasnogovornica američke Uprave za zatvore, Traci Billingsley, prenosi CBS News.

Vezani članci Slika nije dostupna MOO u problemima nakon diskvalifikacije Marion Jones Slika nije dostupna IAAF suspendirao Marion Jones na dvije godine

Iako se radi o specijaliziranom zatvoru s medicinskim i psihijatrijskim službama, on prima i zatvorenike kojima ne treba posebna skrb.

Marion Jones je na Olimpijadi u Sydneyu 2000. godine osvojila tri zlatne i dvije brončane medalje, postavši najslavnija i najpoznatija atletičarka svijeta.

Nakon što je često negirala da je ikada koristila nedozvoljene steroide za bolje rezultate, priznala je da je lagala saveznim istražiteljima u studenom 2003.

Također je priznala da je lagala o svojim saznanjima o upletenosti Tima Montgomerya, oca njezinog starijeg sina, u višemilijunsku prevaru s unovčavanjem ukradenih ili krivotvorenih čekova.

Jones je u siječnju ove godine osuđena na šest mjeseci zatvora i 400 sati službe zajednici, u roku od dvije godine nakon izlaska iz zatvora.