Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mario Ančić u finalu protiv Baghdatisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisač Mario Ančić plasirao se u finale 'China Opena', ATP teniskog turnira koji se za nagradni fond od 500.000 dolara igra u Pekingu. Mladi Splićanin u prvom je polufinalnom ogledu pobijedio Južnokoreanca Hyung-Taik Leea 4:6, 6:1, 6:1.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ančić: 'Presudile su dvije ili tri lopte' Slika nije dostupna Ančić izgubio od Roddicka

'Lee je u četvrtfinalu pobijedio Ljubičića i znao da me očekuje težak posao. Ljubičić igra sjajno i svaki tenisač koji ga pobijedi zaslužuje pohvale i zbog toga sam bio vrlo oprezan,' izjavio je Ančić nakon meča koji je trajao skoro dva i pol sata.

Ančić je zbog ozljede koljena posljednja dva mjeseca bio izvan natjecateljske forme. Neugodan pad s morskog skutera pokvario mu je planove u završnici sezone, no Ančić se vratio na sjajan način.

'I ja sam zadovoljan igrom koju sam danas pokazao. Malo sam iznenađen što nakon ozljede igram tako dobro. Znao sam da će se biti teško vratiti, no u Pekingu se sve odlično posložilo i jako sam zadovoljan'  zaključio je Ančić.

Biti će to Mariovo osmo ATP finale. Do sada je slavio jedino u
nizozemskom Hertogenbosch i to dva puta (2006, 2005). Igrao je finale Aucklanda (2006), Marseillea (2006), Scottsdalea (2005), Tokia (2005) i Milana (2004).

U drugom polufinalnom meču Mario će igrati protiv
Cipranina Marcosa Baghdatisa. On je u polufinalnom meču bio bolji od Tajlanđanina Paradorna Srichapana sa 6-2, 3-6, 7-5.

Protiv Baghdatisa Ančić je do sada igrao tri puta i sva je tri puta pobijedio, ove godine u polufinalu Hertogenboscha i 1. kolu Marseillea, te lani u četvrtfinalu Tokija.

Finalni okršaj u Pekingu bit će i vrlo važan u borbi za plasman na 'ATP Masters Cup' koji će se krajem godine igrati u Šangaju. Trenutačno je Baghdatis deveti, a Ančić deseti na ljestvici 'za prvaka'. Nastup u Šangaju osigurat će prvih osam s te ljestvice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene