Obavijesti Video Pretražite Navigacija

"Manchester City će biti ponos Tajlanda"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši tajlandski premijer i vlasnik engleskog nogometnog premierligaša Manchester Citya, Thaksin Shinawatra najavio je kako od Citya želi stvoriti svjetski poznati klub koji će biti ponos Tajlanda.

58-godišnji Shinawatra je danas otputovao iz Hong Konga u Bangkok, kamo se vratio prvi put nakon vojnog puča kojim je svrgnut s vlasti prije gotovo 18 mjeseci. Ovaj milijarder i moćni poslovni čovjek kojemu je u njegovoj zemlji zabranjeno političko djelovanje, dosad je uglavnom živio na relaciji između Hong Konga i Velike Britanije, gdje je ljetos kupio nogometni klub Manchester City u čijim redovima igra i hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka.

Pročitajte i ovo Bi-2 grupa ne podnosi kritike Međunarodni skandal: Putin naredio uhićenje članova popularnog benda Slika nije dostupna Tajland: Raspuštena stranka bivšeg premijera

"Želim od Citya stvoriti klub kojim će se ponositi svi na Tajlandu," kazao je Shinawatra uoči leta za domovinu, te dodao: "Diljem svijeta ćemo otvoriti nogometne akademije. Stvorit ćemo nogometne škole u Kini, Japanu, Sjedinjenim Državama. Svijet mora upoznati i drugi Manchester, ne samo Manchester United.

Thaksin će u Tajlandu, gdje su se njegovi saveznici vratili na vlast nakon parlamentarnih izbora 23. prosinca, odgovarati za optužbe zbog korupcije. Bivši premijer koji će zatražiti od suda da ga pusti uz jamčevinu, zadnjih je mjeseci redovito isticao da se želi vratiti u domovinu kao "obični građanin", kako bi "dokazao svoju nedužnost".

"Nisam ništa učinio, zašto bi se bojao," istaknuo je Thaksin
Shinawatra koji nije želio otkriti detalje planove razvoja nogometnih škola, niti datum kada bi prva mogla krenuti s radom. Posljednjih mjeseci bivši tajlandski premijer je preko svoje fondacije pomogao nacionalnoj vrsti. Reprezentacija Tajlanda je čak dva puta u posljednja tri mjeseca trenirala u Manchestrovom trening kampu, a Shinawatra namjerava angažirati i nekog od europskih trenera koji bi prenio svoje znanje tajlandskim stručnjacima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene