Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kick-bokser Navarro 'odslužio' 6-mjesečnu kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Braniču Reala iz Mallorce Davidu Navarru, koji je posuđen od Velencije, istekla je 6-mjesečna zabrana igranja zbog napada na Interova veznjaka Nicolasa Burdissa kojemu je nakon utakmice Lige prvaka Valencia - Inter slomio nos.

Pročitajte i ovo Jutro nakon stravičnog požara u Valenciji - 7 Užas u Španjolskoj FOTO/VIDEO Jutro nakon stravičnog požara: Prizori su dramatični, a još se traga za 19 osoba Slika nije dostupna Snimka tučnjave Intera i Valencije

U ožujku ove godine, gotovo odmah nakon nakon sučeva zvižduka koji je označio kraj susreta Lige prvaka Valencia - Inter (0:0) pred 53.000 gledatelja na stadionu Mestalla  započela je masovna tučnjava nogometaša. Najgore je prošao Interov Nicolas Burdisso kome je pričuvni igrač Valencije, 27-godišnji David Navarro slomio nos.

Izgred je započeo naguravanjem Carlosa Marchene i Burdissa, a Navarro, koji nije ni ulazio u igru, s klupe se zatrčao na Argentinca i nokautirao ga. Interovi igrači Julio Ricardo Cruz, Ivan Cordoba i Douglas Maicon potrčali su za Navarrom, a izmjena udaraca se nastavila u tunelu prema svlačionici. 

>> Burdisso: Nisam ni vidio tko me udario u Valenciji

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) kaznila je Navarra zabranom igranja u svim natjecanjima i time postrožila kaznu disciplinske komisije Europskog nogometnog saveza (UEFA) koja ga je suspendirala samo u europskim kupovima. UEFA je smanjila kaznu Navarru sa 7 na 6 mjeseci suspenzije uz rok kušnje od dvije godine. Ukoliko ponovi sličnu glupost Navarro će biti kažnjen suspenzijom od 8 mjeseci. Marcheni je prvotno suspendiran na četiri europske utakmice neigranja, a potom mu je kazna smanjena za dvije utakmice. 

Interovu braniču Cordobi kazna je smanjena sa tri na dvije utakmice pauze, dok je Maicon dobio tri umjesto šest utakmica. Jedini kojem je kazna potvrđena je Burdisso - šest europskih utakmica. Klubovi su kažnjeni sa 250.000 švicarskih franaka. 

"Znam da sam dao loš primjer i priznajem da sam jako pogriješio. Platio sam kaznu i sada ću se moći ponovno smijati", rekao je Navarro za španjolski AS.

Navarru, kojeg je Valencia u međuvremenu posudila Real Mallorci, kazna ističe u petak pa će moći zaigrati na nedjeljnom ligaškom susretu protiv Villareala. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene