Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljubičić ispao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije se uspio plasirati u polufinale ATP "Masters cupa" u Šangaju, u posljednjem dvoboju "crvene" skupine svladao ga je Švicarac Roger Federer sa 7-6, 6-4.

Ovo je bila osma uzastopna pobjeda Federera protiv Ljubičića, te je sada ukupni omjer 11-3 za prvog igrača svijeta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ljubičić okrenuo gotovo izgubljeni meč Slika nije dostupna Federeru pobjeda i novi rekord

Ljubičić je bolje otvorio susret, odmah u prvoj igri je oduzeo servis Federeru, ali tu prednost nije uspio zadržati do kraja seta. Kod Ljubičićeva vodstva 3-2 Federer je odigrao savršen gem i vratio "break" bez izgubljenog poena. 

Ljubičić je kod rezultata 4-4 imao još dvije prilike za novi "break", ali u oba ta slučaja Federer je zabio as, te se izvukao iz neugodne situacije.

Pobjednik prvoga seta odlučen je u "tie-breaku", a tu je našeg
tenisača izdao servis. Niti u jednom od četiri poena na svoj početni udarac Ljubičić nije uspio ubaciti prvi servis, a Federer je to znalački iskoristio i ostvario tri "mini-breaka" koja su mu bila više nego dovoljna.

Koliko je Ljubičiću nedostajao prvi servis u "tie-breaku" otkrit će i statistika prema kojoj je osvojio 13 od 14 bodova nakon što je pogodio prvi servis u prvom setu.

U drugom setu Ljubičić je izgubio servis kod 1-1, odmah u sljedećoj igri stigao je do tri prilike za "re-break", bilo je 0-40, ali niti jednu nije uspio materijalizirati.

Do kraja meča Federer više nije dozvolio Ljubičiću da ga ugrozi u igrama na njegov servis. 


Ljubičić protiv 'round-robin' sustava

Ivan Ljubičić kaže kako se protivi uvođenju novog 'ATP sustava igranja po skupinama' koji bi sljedeće sezone trebao profunkcionirati na desetak ATP turnira. 

'Držim da to nije najsretnije rješenje, uostalom kako bi se sada ja osjećao kada gledam tenisača kojeg sam pobijedio - Nalbandiana - u polufinalu, a ja pakiram kovčege. Naravno, Nalbandian je zaslužio polufinale, imao je dosta ozljeda i peha ove sezone, ali moram reći svoje mišljenje. Strašno sam želio polufinale', kazao je Ljubičić.

'U vezi sa planovima ATP-a da uvedu igranje po skupinama na nekim turnirima, nisam oduševljen tim projektom. Ipak, dopuštam da se ta ideja pretvori u nešto jako uspješno, vidjet ćemo kako će sve ići', rekao je najbolji hrvatski tenisač.

Eksperimentalni ATP 'round-robin sustav' mogao bi zaživjeti i na sljedećem izdanju Croatian Opena u Umagu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene