Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Engleski premijerligaš Liverpool mogao bi po drugi put u manje od godinu dana biti prodan. Izvori s Anfielda uvjereni su da će Amerikanci Tom Hicks i George Gillett prodati klub da bi izbjegli financijski krah.


Pojavile su se sumnje da Hicks i Gillett nemaju sredstava platiti 300 milijuna funti za stadion na Stanley Parku, te čak da treneru Rafi Benitezu ne mogu dati još novca za trensfere. 

Vezani članci Slika nije dostupna Hicks demantirao prodaju Liverpoola Slika nije dostupna DIC želi ulagati u Liverpool, Amerikanci ne žele prodati

Te su spekulacije 'probudile' čelnike Dubai International Capitala, koji su također bili zainteresirani za kupnju Liverpoola, a čija je ponuda odbijena upravo zbog one Hicksa i Gilletta.

Hicks je demantirao da razmatra prodaju svog dijela dionica, no očito je da su financijski 'zahtjevi' kluba daleko veći od onoga što su Amerikanci očekivali, piše NOTW. 

>> Amerikanci kupili Liverpool

>> 900 milijuna dolara za Liverpool

>> Predstavljen novi Liverpoolov stadion

Ako se odluče na prodaju, spekuliraju engleski mediji, Amerikanci će sigurno tražiti i do tri puta više od 219 milijuna funti koliko su oni do sada platitli. No, kako do veljače moraju vratiti 298 milijuna koje su pozajmili za stadion, a koje navodno nemaju otkuda vratiti, ponude za preuzimanje mogle bi biti i više nego dobrodošle.