Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liga prvaka: Rezulatati 3. pretkola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon odigranih uzvratnih utakmica 3. pretkola Lige prvaka u elitno društvo, nakon Rangersa, Lazia i Liverpoola, probili su se Arsenal, Werder, Dynamo Kijev, Šahtar Donjeck, Fenerbahče, Bešikraš, Steaua, Valencia, Benfica, Celtic, Rosenborg i Slavia Prag koja je priredila najveće iznenađenje izbacivši nizozemski Ajax.

ARSENAL - SPARTA 3:0, POGODAK DA SILVE 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liga prvaka: Prošli Panathinaikos, Juventus i Barcelona Slika nije dostupna Tirana - Domžale 1:2, pogodak Zahore

Nogometaši Arsenala pobijedili su prašku Spartu 3:0 u uzvratnom susretu 3. pretkola Lige prvaka. Arsenal je slavio i u prvom susretu u Pragu 1:0. 

Pogotke za "Topnike" postigli su Rosicky (7), Fabregas (82) i napadač hrvatske reprezentacije Eduardo da Silva (89) kojem je to bio prvi pogodak u dresu londonskog sastava. Bivši napadač Dinama odigrao je svih 90 minuta, a asistirao je i za drugi pogodak Arsenala. 


ŠAHTAR - RED BULL SALZBURG 3:1

Šahtar je u Donjecku pred 25.500 gledatelja pobijedio austrijskog prvaka Red Bull Salzburg 3:1, te se ukupnom rezultatom 3:2 plasirao u elitno društvo.

Gosti su poveli pogotkom Meyera već u petoj minuti, no Šahtar je uspio preokrenuti rezultat. Izjednačio je Lucarelli četiri minuta kasnije, na 2:1 je povećao Castillo u 78. minuti iz jedanaesterca, a pogodak koji je Ukrajince odveo u elitno društvo postigao je Brandao u 87. minuti. U redovima domaćina Dario Srna je odradio cijeli susret, baš kao i kapetan hrvatske reprezentacije Niko Kovač u dresu Salzburga.

DYNAMO KIJEV - SARAJEVO 3:0 

Nogometaši kijevskog Dynama rutinski su odradili uzvratni dvoboj trećeg pretkola Lige prvaka protiv Sarajeva. Nakon trijumfa u prvom dvoboju 1:0, Dynamo je u Kijevu slavio 3:0. Pogotke su postigli Ismael Bangoura (3), Semjon Milosević (76-autogol) i Sergej Rebrov (89-11m).

Nogometaši kijevskog Dynama rutinski su odradili uzvratni dvoboj trećeg pretkola Lige prvaka protiv Sarajeva. Nakon trijumfa u prvom dvoboju 1:0, Dynamo je u Kijevu slavio 3:0. Pogotke su postigli Ismael Bangoura (3), Semjon Milosević (76-autogol) i Sergej Rebrov (89-11m).

ANDERLECHT - FENERBAHČE 0:2

Fenerbahče je pobjedu 0:2 u gostovanju kod Andrlechta ostvario golovima Mateja Kezmana u 4. minuti i Alexsandra De Souze u 74. minuti. 

STEAUA - BATE Borisov 2:0

Nakon što je prvi susret završio 2:2, Steaua je kod kuće pobijedila BATE Borisov 2:0. Pogotke za rumunjski sastav postigli su Zaharija (12) i Neaga (54).


SLAVIA - AJAX 2:1

Najveće iznenađenje kvalifikacija svakako je praška Slavia koja je izbacila nizozemski Ajax. Pobjedu od 2:1 Slaviji je donio Stanislav Vlcek koji je postigao golove u 22. i 87. minuti, a za Ajax je gol postigao Suarez u 33. minuti.

ELFSBORG - VALENCIA 1:2 

Nogometaši španjolske Valencie su u uzvratu trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka pobijedili švedski Elfsborg sa 2:1 (1:1). Strijelci su bili Alexanderson u 31. za Elfsborg, a Helgera u 5. i Villa u 90. minutu za Valenciu. 

KOPENHAGEN - BENFIKA 0:1

Portugalska Benfica je u gostovanju pobijedila Kopenghagen 0:1 golom Catsouranisa u 16. minuti. 

BEŠIKTAŠ - ZURICH 2:0

Bešiktaš je u uzvratnom susretu trećeg pretkola pobijedio Zurich 2:0. Oba pogotka postigao je Matias Delgado (57, 64). Prva utakmica je završila 1:1.


CELTIC - SPARTAK MOSKVA 4:3 (jedanaesterci) 

Nogometaši Celtica su u uzvratnom susretu boljim izvođenjem jedanaesteraca porazili moskovski Spartak na čijim vratima je bio Stipe Pletikosa 4:3. Utakmica je u regularnom dijelu završila 1:1, kao što je okončan i ogled u Moskvi.

Celtic je poveo u 27. minuti pogotkom Scotta McDonalda, a rezultat je izjednačio Roma Pavljučenko u 45. minuti. Pavljučenko se tako iskupio za promašeni jedanaesterac u 25. minuti kada je s bijele točke uzdrmao vratnicu. Kazneni udarac su promašili i domaćini i to u produžetku, a neprecizan je bio Jan Vennegoor of Hesselink.

Junak utakmice bio je Celticov vratar Artur Boruc koji je obranio kaznene udarce Egoru Titovu i Maksimu Kaliničenku, dok je u redovima domaćina Shunsuke Nakamura uzdrmao vratnicu.

ROSENBORG - TAMPERE UNITED 2:0

Plasman u Ligu prvaka izborio je i Rosenborg koji je u uzvratu
pobijedio finski Tampere 2:0. U prvom susretu Norvežani su na gostovanju slavili 3:0.

Rezultati uzvratnih susreta 3. pretkola nogometne Lige prvaka:

DYNAMO KIJEV Kijev - Sarajevo 3:0 (prva utakmica 1:0)

ŠAHTJOR - Red Bull Salzburg 3:1 (0:1)

STEAUA - BATE Borisov 2:0 (2:2)

BEŠIKTAŠ - Zurich 2:0 (1:1)

Anderlecht - FENERBAHČE 0:2 (0:1)

Dinamo - WERDER BREMEN 2:3 (1:2)

SLAVIA PRAG - Ajax Amsterdam 2:1 (1:0)

Celtic - Spartak Moskva 4:3 jedanaesterci (1:1), 1:1)

FC Kopenhagen - BENFICA 0:1 (1:2)

Elfsborg - VALENCIA 1:2 (0:3)

Rosenborg - Tampere United 2:0 (3:0)

ARSENAL - Sparta Prag 3:0 (2:0)

Igrano u utorak:

Crvena zvezda - RANGERS 0:0 (0:1)

Dinamo Bukurešt - LAZIO 1:3 (1:1)

LIVERPOOL - Toulouse 4:0 (1:0)

Uzvratna utakmica AEK - Sevilla je odgođena zbog smrti španjolskog igrača Antonia Puerte. Sevilla je u prvom susretu na svom travnjaku slavila 2:0. Uzvrat je u ponedjeljak, 3. rujna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene