Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liga prvaka: Reina odveo Liverpool u finale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometaši Liverpoola igrat će u finalu Lige prvaka nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca na svom Anfieldu izbacili Chelsea s 4:1.

U regularnom tijeku Liverpool je pogotkom Danca Daniela Aggera (22) poništio prednost Chelsea s utakmice u Londonu, a kako je i nakon produžetka rezultat ostao isti, izvodili su se kazneni udarci. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Foto: Neredi nakon finala Lige prvaka Slika nije dostupna Nakon plasmana u Ligu prvaka Grant ide posjetiti Auschwitz

Jedanaesterci: 1:0 Zenden, Robben - Reina brani, 2:0 Xabi Alonso, 2:1 Lampard, 3:1 Gerrard, Geremi - Reina brani, 4:1 Kuyt.

Liverpool: 25-Pepe Reina; 3-Steve Finnan, 23-Jamie Carragher, 5-Daniel Agger, 6-John Arne Riise; 16-Jermaine Pennant (14-Xabi Alonso 78), 8-Steven Gerrard, 20-Javier Mascherano (9-Robbie Fowler), 32-Boudewijn (Bolo) Zenden; 15-Peter Crouch (17-Craig Bellamy 106), 18-Dirk Kuyt

Chelsea: 1-Petr Čech; 20-Paulo Ferreira, 5-Michael Essien, 26-John Terry, 3-Ashley Cole; 4-Claude Makelele (14-Geremi), 8-Frank Lampard, 12-John Obi Mikel, 10-Joe Cole (16-Arjen Robben 98); 21-Solomon Kalou (24-Shaun Wright-Phillips 107), 11-Didier Drogba

Junaci Liverpoola su mladi Danac Agger, čiji je pogodak poništio prednost momčadi iz Londona, te španjolski vratar Pepe Reina, koji je obranio jedanaesterce Robbena i Geremia. No, sve zasluge idu cijelom sastavu Liverpoola, koji su trkom i borbenošću zaslužili odlazak u Atenu, dok Chelseau ostaje da i dalje čeka svoje prvo finale Lige prvaka.

Kao i sve dosadašnje europske utakmice Liverpoola i Chelsea, i ovu je odlučio samo jedan pogodak i to iz 22. minute kada je Gerrard iz slobodnog udarca podvalio loptu nečuvanom Aggeru koji vrlo precizno pogađa sami kut. 

Da je Liverpool ispao na penale, tragičar bi bio Nizozemac Kuyt, koji je u 62. minuti pogodio gredu, potom dvaput zamalo "zaspao" u zaleđu, a u 119. minuti je sam sa deset metara mlako pucao u Checha. No, upravo je on zadnjim penalom "oplodio" poteze Aggera i Reine i dao mogućnost "Redsima" da i drugi puta u zadnje tri godine postanu najbolji klub Staroga kontinenta. 

Liverpool u finalu 23. svibnja u Ateni čeka boljega iz dvoboja AC Milana i Manchester Uniteda (2:3) koji se igra sutra na San Siru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene