Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liga prvaka: Milanu pobjeda, Inzaghiju rekord

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan je jučer navečer na milanskom San Siru pobijedio Celtic 1:0, pogotkom Pippa Inzaghija u 69. minuti koji je tim pogotkom nadmašio dosadašnjeg najboljeg strijelca europskih kupova Nijemca Gerda Mullera.

Zbog sudjelovanja Milana na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu susreti posljednjeg kola D skupine Lige prvaka odigrani su jučer, a ostalih je 7 skupina na rasporedu idući tjedan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Taksi usmrtio navijača Celtica Slika nije dostupna Liga prvaka: Pobjede Reala, PSV-a i Manchestera

Sa jučerašnjim pogotkom Filippo Inzaghi (postao je novi rekorder europskih natjecanja (63 postignuta pogotka). Dosadašnji rekord držao je Gerd Muller, legendarni napadač minhenskog Bayerna. 

"Zaista sam ponosan i sretan, uauvijek ću pamtiti ovu utakmicu. Želim se zahvaliti suigračima bez kojih bi ovaj rekord bio nemoguć", rekoa je nakon utakmice Inzaghi. 

Najbolji strijelac Lige prvaka je napadač Real Madrida, Raul Gonzalez sa 58 pogodaka.

Dario Šimić odigrao je 28 minuta i teren je morao napustiti zbog ozljede.

U drugom dvoboju Šahtar je kod kuće izgubio od portugalske Benfice 1:2. Dva pogotka za Benficu postigao je Oscar Cardozo - u 6. i 22. minuti. Sa 11 metara izjednačio je Cristiano Lucarelli u 30. minuti. Darijo Srna igrao je za ukrajinsku momčad cijelu utakmicu. 

Milan i Celtic osigurali su daljnje natjecanje u Ligi prvaka.

Tablica:

1. Milan 6 4 1 1 12 5 13 

2. Celtic 6 3 0 3 5 6 9

3. Benfica 6 2 1 3 5 6 7

4. Šahtar 6 2 0 4 6 11 6 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene