Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liga prvaka: Chelsea u finalu nakon drame u produžecima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po prvi put u povijesti nogometaši Chelsea izborili su plasman u finale Lige prvaka. U uzvratnom susretu polufinala Bluesi su u Londonu nakon produžetaka pobijedili Liverpool 3:2 (1:1) i izborili finale u kojem će 21. svibnja u Moskvi odmjeriti snage protiv Manchester Uniteda.

U posljednje tri sezone Liverpool je dva puta pobijedio Chelsea u polufinalu elitnog nogometnog natjecanja, no ovoga puta slavili su Bluesi. Kao što se i očekivalo gledali smo tvrdu utakmicu, visokog ritma, ali s malo pravih prilika i akcija. Praktički sve najzanimljivije se dogodilo u produžetku u kojem su postignuta tri pogotka i u kojem je Chelsea prelomio utakmicu i osigurao pobjedu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liga prvaka: Reina odveo Liverpool u finale Slika nije dostupna Liga prvaka: Chelsea bez Ballacka, Ševčenka i Carvalha

Jedinu pravu priliku u prvom poluvremenu imao je domaćin koju je Drogba pretvorio u pogodak u 33. minuti. Salomon Kalou je probio stranu i pored Jamiea Carragher pucao po golu, no njegov je udarac obranio Reina. Na odbijenu loptu natrčao je Drogba i premda se nalazio u teškoj poziciji iz kosa snažnim je udarcem svladao suparničkog vratara. Do konca prvog poluvremena "Redsi" su pokušali izjednačiti, no niti jednom nisu ozbiljnije zaprijetili Čechu. Liverpool je tijekom prvog poluvremena uputio samo jedan udarac u okvir gola, dok je domaćin uputio šest udaraca u okvir. 

U nastavku utakmice kiša je još pojačala, što je dodatno otežalo uvjete za igru. No, nije bilo većih promjena u načinu igre. Gosti su u drugom dijelu napokon dočekali pravu priliku koju je Torres iskoristio na asistenciju Benayouna i u 64. minuti je rezultat bio izjednačen. Kako do konca utakmice više nije bilo pogodaka ušlo se u produžetak. 

Dodatnih 30 minuta donijelo je vatromet golova i prilika, ali i nekoliko spornih situacija. Produžetak je otvoren pogotkom Essiena, kojeg je talijanski sudac Rosetti poništio zbog Drogbina zaleđa. No nekoliko minuta kasnije Hyypia je nesmotreno uklizao u kaznenom prostoru i oborio Ballacka. Jedanaesterac je u 98. minuti sigurno realizirao Lampard. 

Sedam minuta kasnije Drogba je postigao svoj drugi pogodak i činilo se kako je sve gotovo. No, Babel je udarcem sa 25 metara tri minute prije kraja iznenadio Čecha i vratio Liverpoolu nadu. Ipak u preostalom vremenu nije uspio postići i treći pogodak.

London, Stadion Stamford Bridge - 42.000 gledatelja

Sudac: Roberto Rosetti (Italija)

Strijelci: 1:0 Drogba (33), 1:1 Torres (64), 2:1 Lampard (98-11m), 3:1 Drogba (105), 3:2 Babel (117).

Žuti kartoni: Arbeloa, Xabi Alonso

Chelsea: Čech - Essien, Carvalho, Terry, A.Cole - Makelele, Ballack, Lampard (od 119. Ševčenko), J.Cole (od 91. Anelka) - Drogba, Kalou (od 70. Malouda)

Liverpool: Reina - Arbeloa, Carragher, Skrtel (od 22. Hyypia), Riise - Xabi Alonso, Mascherano, Gerrard, Kuyt, Benayoun (od 78. Pennant) - Torres (od 98. Babel)

Prvi put englesko finale

Po treći put u povijesti Kupa i Lige prvaka u finalu će se susresti klubovi iz iste zemlje - ove godine za naslov najbolje momčadi Starog kontinenta u Moskvi će se 21. svibnja boriti Manchester United i Chelsea.

Prvi put klubovi iz iste zemlje susreli su se 2000. godine kada je u Parizu Real Madrid pobijedio Valenciju 3:0. Tri godine kasnije u Milan je na Old Traffordu boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio Juventus 3:2. Ovog puta red je došao na Engleze.

U Kupu Uefa i Kupu velesajamskih gradova finala klubova iz iste zemlje dogodila su se čak deset puta. Zadnji put prošle sezone kad su u Glasgowu snage odmjerili Sevilla i Espanyol, a pobjeda je pripala Sevilli.

Ronaldo i dalje najbolji strijelac

Ljestvica:

7 - Cristiano Ronaldo (Manchester United)

6 - Lionel Messi (Barcelona), Didier Drogba (Chelsea), Fernando Torres (Liverpool), Steven Gerrard (Liverpool)

5 - Dirk Kuyt (Liverpool), Ryan Babel (Liverpool), Frederic Kanoute (Sevilla), Deivid (Fenerbahče), Zlatan Ibrahimović (Inter), Raul (Real Madrid)...

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene