Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Protivniku pustili zgoditak prednosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometaši engleskog Leicester Citya vjerovatno će na kraju godine pokupiti sve nagrade za "fair-play" nakon posve neuobičajenoga poteza na utakmici Liga-kupa protiv Nottingham Foresta, kada su protivniku pustili da neometano postigne pogodak prednosti.

Naime, dvoboj između Leicestera i Forest prekinut je prije mjesec dana nakon prvog poluvremena jer je nogometaš Leicestera Clive Clarke u svlačionici doživio srčani udar. Nottingham je u toj utakmici vodio sa 1:0, no prema pravilima Engleskog saveza morala se odigrati nova utakmica u kojoj se dotadašnji rezultat ne bi priznavao, dakle počeli bi od 0:0. 

Pročitajte i ovo Navijači se u Zagrebu sukobili s policijom - 5 Neredi nakon utakmice Policija objavila detalje: U napadu navijača ozlijeđeno 8 policajaca, trojica uhićena Zoran Milanović i Gordan Jandroković na utakmici - 4 Kvalifikacije za Euro 2024 FOTO Napeto i u loži: Milanović i Jandroković zajedno gledali utakmicu

>> Braniču Leicestera pozlilo na terenu, najvjerojatnije srčani udar

Ipak, nogometaši i uprava Leicester Citya dokazali su da je Engleska s pravom kolijevka sportskog "fair-playa", te su se dogovorili da protivniku odmah na početku dvoboja puste taj nepriznati pogodak. O tome su obavijestili i protivnika, pa je u prvim sekundama s centra loptu poveo vratar Foresta Paul Smith i neometan postigao zgoditak.

"Za taj potez znali su samo igrači i stožeri obiju momčadi. Zamislite novac koji bi kladioničari u Engleskoj dali da su znali taj podatak. Sve smo učinili jako diskretni i časno", kazao je trener Citya Gary Megson.

Leicesteru se taj porez i rezultatski isplatio jer su dobili utakmicu sa 3:2 i prošli u treće kolo Liga-kupa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene