Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kup UEFA: Slaven Belupo - Teuta Drač 6:2

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometaši Slaven Belupa svladali su u prvoj utakmici 1. pretkola Kupa UEFA u Koprivnici albansku momčad Teutu iz Drača sa 6:2 (2:1). Pred 4000 gledatelja na stadionu Slavena sudio je Toussaint iz Luksemburga.

Strijelci: 0:1 Xafaji (10), 1:1 Posavec (18-pen), 2:1 Šehić (28), 3:1 Šehić (47), 4:1 Vrućina (60), 4:2 Brasha (68), 5:2 Vrućina (83), 6:2 P. Bošnjak (90+1).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kup UEFA: Slaven propuštao prilike pa izgubio Slika nije dostupna Slaven Belupo spreman na novi veliki izazov

Crveni karton: Kapaj (Teuta, 23)

Slaven Belupo je u svom prvom europskom nastupu u povijesti uvjerljivo slavio protiv gostiju iz Albanije sa 6:2, a briljirali su napadači momčadi iz Koprivnice Amir Šehić i Bojan Vrućina koji su postigli po dva pogotka. Slaven Belupo je uspio nadići šok iz 10. minute kada su Albanci poveli pogotkom njihova jedinoga reprezentativca Xafaija, a u slamanju otpora Teute pripomoglo je i isključenje Kapaja već u 23. minuti. Već pet minuta kasnije europogortkom iz voleja u padu Šehić je doveo Slaven u vodstvo od 2:1, a novo pojačanje Koprivničana je već u drugoj minuti nastavka glavom povećao na 3:1. 

Nakon Šehića "proradio" je i drugi napadač domaćina Vrućina koji je u 60. minuti povećao na 4:1, a onda nakon neoprezno primljenoga zgoditka u 68. minuti, Vrućina sedam minuta prije kraja iz blizine postiže i svoj drugo zgoditak. Konačni rezultat i najvjerovatniji prolaz hrvatskoga predstavnika u 2. pretkolo potvrdio je Petar Bošnjak šestim pogotkom u sudačkoj
nadoknadi.

Inače, utakmica je odigrana u nehumanim uvjetima za igru, a neposredno prije početka dvoboja na terenu je izmereno čak 52 stupnja.

Uzvratni dvoboj igra se 2. kolovoza u Draču.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene