Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trostruki pobjednik Roland Garrosa i bivši najbolji tenisač svijeta, Brazilac Gustavo Kuerten (31) na koncu ove godine okončat će aktivnu karijeru.


Kuerten je tijekom karijere osvojio 20 turnirskih naslova pri čemu i tri puta na Roland Garrosu (1997, 2000, 2001), a slavio je i na osam turnira u konkurenciji parova. Međutim, posljednjih godina je imao velikih problema s ozljedama. Zadnji turnir je osvojio 2004. godine u Costa Do Sauipe, a prošle godine odigrao je tek 12 mečeva.

Vezani članci Poljubac za kraj Po čemu će građani pamtiti Grabar-Kitarović? Jedni ističu kako je bila prva žena na čelu države, a drugi se prisjećaju nogometne utakmice i njezinih vokalnih nastupa Roxette (Foto: AFP) Kolega se emotivnom objavom oprostio od Marie: "Bila si najbolji mogući prijatelj posljednjih 40 godina"

"Ovo je moja posljednja godina. Vrijeme je za prekid. Odigrat ću iz gušta još nekoliko oproštajnih turnira," najavio je najuspješniji brazilski tenisač u povijesti.

Kuerten je rođen u Florianopolis, a proslavio se 1997. godine kada je kao 20-godišnji nepoznati Brazilac prvi put slavio na pariškoj "crvenoj zemlji". Vrhunac njegove karijere bila je 2000. godina koju je završio kao najbolji tenisač svijeta. Guga, kako glasi njegov nadimak, odlično je igrao i u prvoj polovici 2001. godine osvojivši šest turnira, a njegov pad je počeo iduće godine kada je morao operirati kuk.

"Moj organizam se umorio i više nema volje trenirati, a bez treninga nemoguće je očekivati prave rezultate," kazao je Kuerten.