Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kuerten najavio oproštaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trostruki pobjednik Roland Garrosa i bivši najbolji tenisač svijeta, Brazilac Gustavo Kuerten (31) na koncu ove godine okončat će aktivnu karijeru.

Kuerten je tijekom karijere osvojio 20 turnirskih naslova pri čemu i tri puta na Roland Garrosu (1997, 2000, 2001), a slavio je i na osam turnira u konkurenciji parova. Međutim, posljednjih godina je imao velikih problema s ozljedama. Zadnji turnir je osvojio 2004. godine u Costa Do Sauipe, a prošle godine odigrao je tek 12 mečeva.

Pročitajte i ovo Ruski prosvjednici protiv mobilizacije u sukobu s policijom U RUSKOJ POKRAJINI VIDEO Potresna snimka oproštaja djeteta od oca koji je mobiliziran i poslan na ratište: "Molim te, vrati se..." Mislav Bago - 2 Neizmjerna tuga Kolege, prijatelji i političari opraštaju se od Mislava Bage: "Kada smo izlazili, ljudi bi trčali za njim"

"Ovo je moja posljednja godina. Vrijeme je za prekid. Odigrat ću iz gušta još nekoliko oproštajnih turnira," najavio je najuspješniji brazilski tenisač u povijesti.

Kuerten je rođen u Florianopolis, a proslavio se 1997. godine kada je kao 20-godišnji nepoznati Brazilac prvi put slavio na pariškoj "crvenoj zemlji". Vrhunac njegove karijere bila je 2000. godina koju je završio kao najbolji tenisač svijeta. Guga, kako glasi njegov nadimak, odlično je igrao i u prvoj polovici 2001. godine osvojivši šest turnira, a njegov pad je počeo iduće godine kada je morao operirati kuk.

"Moj organizam se umorio i više nema volje trenirati, a bez treninga nemoguće je očekivati prave rezultate," kazao je Kuerten.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene