Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna od najvećih zvijezda u povijesti austrijskog nogometa, Hans Krankl (54) smatra kako će austrijska reprezentacija biti jedan od najvećih autsajdera predstojećeg europskog prvenstva.


Austrijska nogometna ikona nema previše povjerenja u momčad Josefa Hickersbergera. "Mi smo najveći autsajderi prvenstva. Naši izgledi za zapaženiji rezultat su minimalni," kazao je Krankl, te dodao: "Naša mlada momčad nema dovoljnu kvalitetu za nastup na tako jakom natjecanju. Za nas je EP došlo suviše rano."

Vezani članci Slika nije dostupna Euro 2008. - dozvoljeno pušenje na stadionima Slika nije dostupna U petak odluka o načinu prodaje ulaznica za Euro

Reprezentacija Austrije trenutačno zauzima 94. mjesto na ljestvici Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i ima najgori ranking od svih sudionika EURO-a. U prvoj fazi natjecanja Austrijanci će igrati u skupini B zajedno s Njemačkom, Poljskom i Hrvatskom.

"Njemačka i Hrvatska su apsolutni favoriti u skupini, no Poljaci posljednjih godina igraju sve bolje," dodao je Krankl koji je u dresu austrijske vrste upisao 69 nastupa i 34 pogotka. Proslavio se na SP-u 1978. godine postigavši dva pogotka za Austriju u pobjedi protiv Njemačke 3:2. Te je godine u dresu Rapida bio najbolji europski strijelac sa 41 pogotkom, a iduće sezone je predvodio Barcelonu do naslova u Kupu pobjednika kupova. Krankl je rekordnih 9 puta bio najbolji austrijski nogometaš. Nakon prekida igračke karijere bio je trener Rapida, Modlinga, Tirola, Austrie Salzburg, Fortune Koln, Admire Wacker, te izbornik austrijske reprezentacije.