Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Krankl: Austrija je autsajder na EP-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najvećih zvijezda u povijesti austrijskog nogometa, Hans Krankl (54) smatra kako će austrijska reprezentacija biti jedan od najvećih autsajdera predstojećeg europskog prvenstva.

Austrijska nogometna ikona nema previše povjerenja u momčad Josefa Hickersbergera. "Mi smo najveći autsajderi prvenstva. Naši izgledi za zapaženiji rezultat su minimalni," kazao je Krankl, te dodao: "Naša mlada momčad nema dovoljnu kvalitetu za nastup na tako jakom natjecanju. Za nas je EP došlo suviše rano."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Euro 2008. - dozvoljeno pušenje na stadionima Slika nije dostupna U petak odluka o načinu prodaje ulaznica za Euro

Reprezentacija Austrije trenutačno zauzima 94. mjesto na ljestvici Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i ima najgori ranking od svih sudionika EURO-a. U prvoj fazi natjecanja Austrijanci će igrati u skupini B zajedno s Njemačkom, Poljskom i Hrvatskom.

"Njemačka i Hrvatska su apsolutni favoriti u skupini, no Poljaci posljednjih godina igraju sve bolje," dodao je Krankl koji je u dresu austrijske vrste upisao 69 nastupa i 34 pogotka. Proslavio se na SP-u 1978. godine postigavši dva pogotka za Austriju u pobjedi protiv Njemačke 3:2. Te je godine u dresu Rapida bio najbolji europski strijelac sa 41 pogotkom, a iduće sezone je predvodio Barcelonu do naslova u Kupu pobjednika kupova. Krankl je rekordnih 9 puta bio najbolji austrijski nogometaš. Nakon prekida igračke karijere bio je trener Rapida, Modlinga, Tirola, Austrie Salzburg, Fortune Koln, Admire Wacker, te izbornik austrijske reprezentacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene