Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kovalainen pregovara s McLarenom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Finski debitant u Formuli 1 Heikki Kovalainen, koji je ove godine vozio za momčad Renaulta, priznao je da je o idućoj sezoni razgovarao s mnogima, uključujući i McLaren.

26-godišnji Kovalainen, koji je sezonu završio na 7. mjestu, već se spominjao kao zamjena za Fernanda Alonsa, posebice nakon što su počele spekulacije kako bi se nezadovoljni Španjolac iduće sezone mogao vratiti u Renault ili prijeći u BMW. Čelnik Renaulta Flavio Briatore već je ranije izjavio da su 'vrata za Alonsa otvorena', što automatski znači da bi mogao 'otpasti' ili Kovalainen ili njegov kolega Giancarlo Fisichella. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kovalainen spreman za povratak na stazu Slika nije dostupna F1: Kovalainen napustio bolnicu

Kovalainen je priznao da je McLaren iskazao interes, ali se i našalio se na račun svog lošeg nastupa u kvalifikacijama završne utrke ove sezone.  

"Nakon toga su sigurno pomislili da im je bolje ne razmišljati o meni (smijeh). No iskreno mogu reći da se razgovaralo s mnogim momčadima, ali Renault je ta s kojom imam ugovor do kraja godine i za koju ću voziti na testiranju u Barceloni. Treba mi malo vremena da vidim što je najbolje za mene", rekao je mladi Finac. 

"Vrlo mi je važan jednak status s kolegama iz momčadi. Ne želim se pojaviti na utrci u Australiji sa spoznajom da 'ne mogu' pobijediti i boriti se za naslov. Ne bojim se ni Lewisa Hamiltona, ni Fernanda Alonsa, ni Kimija Raikkonena. Znam da ih nije lako pobijediti jer su vrhunski vozači, no ne bojim ih se", dodao je Kovalainen koji će se ove nedjelje okušati i u maratonu u New Yorku. 

"Zaista se veselim. Puno sam trenirao posljednja 2 mjeseca. Ne znam je li to dovoljno, a ovisi i o danu. Dionice do 30 kilometara mi nisu problem i mnogo puta sam imao osjećaj da mogu istrčati još tih 12. Dat ću sve od sebe, no najvažnije mi je da uspijem završiti utrku". 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene