Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Engleski mediji prenose kako je Juergen Klinsmann favorit vlasnika Liverpoola Toma Hicksa i Georgea Gilletta ako odluče otpustiti trenera Rafu Beniteza. U međuvremenu, Španjolac je navodno, spreman prihvatiti ponudu Real Madrida, iako su za njega zainteresirani i Inter, Milan i Bayern.


Američki vlasnici Liverpoola, posebice Gillett, Klinsmanna vide kao idealnu zamjenu ako u potpunosti izgube strpljenje s Benitezom.  Izvršni direktor kluba Rick Parry danas se u SAD-u sastaje s vlasnicima radi finalizacije planove za novi Stanley Park stadion, no očekuje se kako će razgovarati i o budućnosti trenera. 

Vezani članci Slika nije dostupna Liverpool Beniteza mijenja Capellom? Slika nije dostupna Torres: Ako Benitez napusti Liverpool i mi ćemo

S druge strane, Rafa se već dovodi u vezu s odlaskom u Real Madrid na kraju sezone. 'Kraljevski klub' je već u dva navrata pokušao 'vrbovati' osvajača naslova prvaka Europe 2003., no neuspješno. A sada je situacija ipak malo drugačija iako Real nije jedini veliki klub koji bi rado vidio Beniteza na svojoj klupi. 
Za njegove su usluge zainteresirani još i talijanski klubovi Milan i Inter, te bundesligaš Bayern iz Muenchena. 

I prema tvrdnjama njegovih prijatelja Benitez bi najradije u Madrid, ponajviše radi njihovih financijskih mogućnosti koje bi mu omogućile da na Santiago Bernabeu dovede koga god želi. A upravo nedostatak sredstava, unatoč obećanjima vlasnika Liverpoola, postao je kamen spoticanja na Anfieldu. 

Sam Benitez pak tvrdi kako je šokiran i iznenađen medijskim napisima. 

"Nemam pojma koliko puta moram ponoviti da svoju budućnost vidim u Liverpoolu dok mi određeni ljudi ne povjeruju", rekao je Rafa za današnje izdanje Liverpool Echoa.