Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Klinsmann stiže na čelo Tottenhama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši njemački reprezentativac Juergen Klinsmann dio je američkog konzorcija koji se sprema kupiti engleskog prvoligaša Tottenham.

Engleski mediji pišu kako su Spursi zadnji u nizu otočkih klubova za čiju su kupnju zainteresirani Amerikanci (već su kupili  Manchester United, Liverpool i Aston Villu),a čelnik Tottenhama Daniel Levy je navodno vrlo zainteresiran za prodaju. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bundesliga: Klinsmann nedodirljiv usprkos debaklu Slika nije dostupna Chelsea nudi Klinsmannu 10 milijuna eura godišnje

Klinsmanna se već povezivalo sa Spursima, ali kao novog trenera, tj. kao zamjenu za sadašnjeg - Martina Jola. No, Nijemac, čini se, ima veće ambicije - izvori tvrde da ima u planu promijeniti cijelu menadžersku strukturu u klubu, uključujući i trenera Jola i njegovo pomoćno osoblje. 

Klinsmann je prvi izbor konzorcija američkih biznismena - ima karizmu i navijači ga vole, a dodatna mu je prednost to što je i sam nekada igrao u Tottenhamu, pa zna kako momčad 'diše'. 

Ipak, u međuvremenu su se pojavili i napisi koji tvrde da bi Klinsmann mogao preuzeti posao Franka Yallopa, trenera LA Galaxyja, jer i dalje stoje loše unatoč činjenici da su za 'masne' novce doveli Davida Beckhama. naime, ove sezone upisali su samo 3 pobjede iz 17 utakmica. Nade da će ući u doigravanje gotovo da više uopće ni nema. 

AEG (Anschutz Entertainment Group), inače vlasnik Galaxyja, u 'projekt Beckham uložili su 250 milijuna dolara i naravno da očekuju mnogo. Nažalost po Yallopa, Klinsmann je navodno već na njihovim vratima, pišu pak američki mediji. 

Bivši napadač Njemačke inače i živi u blizini Orange Countyja, što je 20-ak minuta vožnje od baze Galaxyja u Carsonu. Klinsmann je tamo zamijećen i prošli tjedan, no to ne mora ništa značiti jer je 2004., netom prije nego je prihvatio vodstvo reprezentacije Njemačke na SP-u 2006., radio kao tehnički savjetnik u Galaxyju. I danas vrlo često sudjeluje na memorijalnim utakmicama. 

43-godišnji Klinsmann je nakon SP-a 1998. u Francuskoj odlučio otići u mirovinu (tada je igrao za Tottenham). No, nogometu se ipak vratio 2003. Pod pseudonimom Jay Goppingen (Göppingen je njegov rodni grad) zaigrao je za američki klub Orange County Blue Star, za koji je u 8 nastupa postigao 5 pogodaka i time klubu pomogao da se plasira u doigravanje.

U dugogodišnjoj karijeri Klinsmann je igrao za Stuttgart, Inter, Monaco, Tottenham, Bayern Muenchen, Sampdoriu i druge klubove. Za nacionalnu momčad Njemačke nastupio je čak 108 puta i postigao 47 pogodaka. Od 2004. do 2006. bio je i izbornik njemačke vrste, koju je i doveo do polufinala SP-a 2006. u Njemačkoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene