Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Klasnić nastupio za Werder

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Sretan sam, bilo je super. Odlično sam se osjećao i zadovoljan sam igrom koju sam pružio," kazao je Ivan Klasnić koji je po prvi put nakon transplatacije bubrega zaigrao u Bundesligi.

Klasnić je bubreg operirao u ožujku ove godine, a zadnji nastup u elitnom razredu njemačkog nogometa imao je u prosincu prošle godine. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi detalji u istrazi 'Klasnić si može priuštiti najzgodniju curu' Slika nije dostupna Klasnić mora na transplantaciju bubrega!

Napadač hrvatske reprezentacije tako je postao prvi profesionalni nogometaš koji se nakon transplatacije bubrega vratio na travnjak. Do sada je bilo nekoliko primjera u drugim sportovima, no koliko je poznato ne i u nogometu. Nakon operacija na teren su se vratili i novozelandska ragbi zvijezda Jonah Lomu, NBA košarkaš Alonzo Mourning, te talijanski dizač utega Norberto Oberburger.

Trener Werdera Thomas Schaaf nije u petak najavio Klasnića u prvih 11, međutim Ivan je na gostovanju protiv Energie Cottbusa ipak zaigrao od prve minute, a na terenu je proveo 64. minute kada je zamijenjen. Ivan je povratak umalo okrunio pogotkom, no nažalost nije iskoristio jednu sjajnu priliku. Tijekom utakmice nosio je zaštitni pojas i on nije utjecao na njegovu predstavu.

"Hvala navijačima na velikoj podršci," dodao je hrvatski napadač.

Njegova zadnja utakmica koju je odigrao u Bundesligi bila je 17. prosinca 2006. godine, a zadnji pogodak postigao je u studenom 2006. godine i to baš protiv Energiea.

"Klasnić je zaslužio sve pohvale za naporan rad i treninge. Na koncu je ipak uspio i vratio se nogometu," kazao je trener Schaaf. Ivan se nogometu vratio sredinom listopada kada je zaigrao za amatersku momčad Werdera. Prvu službenu utakmicu imao je u Kupu protiv St. Pauli Hamburga, kluba u kojem je igrao prije nego što je 2001. godine stigao u Werder. Navijači su ga tada dočekali velikim transparentom "Dobro došao nazad, Ivane".

"Skoro sam tog trenutka zaplakao od radosti," prisjetio se Ivan Klasnić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene