Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Juventus na San Siro prvi put bez navijača, uvode se ID kartice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog straha od novog vala nasilja na stadionima navijačima Juventusa i Napolija zabranjen je odlazak na utakmice Serie A koje se igraju predstojeći vikend. Zabrana će i dalje biti sve dok se ne uvedu identifikacijske kartice za sve navijače, čiji bi prototip već u prosincu trebao testirati Udinese.

Milanski šef policije naredio je Milanu 'da zatvori vrata San Sira' navijačima Juventusa, uz objašnjenje kako je to 'utakmica visokog rizika'. Tako na subotnjem derbiju, koji će najvjerojatnije prenositi mnoge europske tv kuće, po prvi put u povijesti neće biti crno-bijelih navijačkih obilježja.

Pročitajte i ovo Susjedi pale svijeće na ulazu zgrade u Makarskoj gdje je nakon sukoba s muškarcem preminula 73-godišnjakinja Čeka se nalaz obdukcije Napadač na ženu u Makarskoj dobro poznat policiji: Pogledajte što je napravio nevjenčanoj supruzi Ilustracija Grupa Granica Potresne priče ljudi iz sive zone: Morala je roditi sama u šumi, dijete je umotala u svoju majicu

Specijalna komisija koja je oformljena nakon nedavne pogibije navijača Lazia, kaznila je i navijače Napolija. Oni u nedjelju neće smjeti u Bergamo na utakmicu protiv Atalante, a očekuje se kako će odlaska na gostovanja biti lišeni i navijači Genoe, Intera i Lazia. 

Talijanske vlasti izvijestile su kako gostujući navijači neće moći pohađati utakmice koje se procijene kao visokorizične sve dok se ne uspostavi sistem identifikacijskih kartica navijača. Naime, planira se uvođenje 'putovnice' nazvane PassaSport kojem će pisati sve o tom navijaču. 

Prototip te kartice, koja će sadržavati mikroprocesor i antenu kako bi se mogao kontrolirati ulazak navijača na stadion, već u prosincu trebao bi prvi testirati Udinese. 

"PassaSport ima istu tehnologiju kao i elektronička putovnica što jamči trenutnu identifikaciju osobe i ne može se krivotvoriti", rekao je Paolo Pepori, čelnik tvrtke Gep koja proizvodi te kartice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene