Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Justine Henin prekinula karijeru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolja tenisačica svijeta Belgijanka 25-godišnja Justine Henin donijela je neočekivanu i šokantnu odluku - prekinula je karijeru. Premda je posljednjih dana bilo naznaka takve odluke njezin potez ipak je iznenadio svijet tenisa.

'Došla sam do kraja jedne sjajne avanture. Već duže vrijeme razmišljam o prekidu karijere i sada je ta odluka sazrijela u meni', kazala je 25-godišnja Belgijanka koji su mnogi smatrali ženskim Rogerom Federerom i jedinom pravom nasljednicom Martine Navratilove.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Henin četvrti put pobjednica Roland Garrosa Slika nije dostupna WTA Dubai: Finale Mauresmo-Henin

Henin je objavila prekid točno godinu dana nakon što je karijeru zaključila njezina sunarodnjakinja Kim Clijsters. Henin je položila reket sa 25, a Clijsters sa svega 23 godine. Obje su imale mnogo problema s ozljedama i obje smatraju kako postoji i život izvan teniskih terena.

Prije samo tjedan dana Justine Henin je s mnogo pažnje i emocija govorila o nastupu na Roland Garrosu, te Olimpijskim igrama u Pekingu. No, nešto se u njoj prelomilo i odlučila se na prekid.

'Obožavam igrati u Parizu. Postoji posebna veza između mene i Roland Garrosa. To je moj vrt, moje dvorište i tamo sam se uvijek osjećala sjajno', kazala je prošlog tjedna.

Justine Henin je ove godine nastupila na samo šest turnira, a osvojila je naslove u Sydneyju i Antwerpenu. Tijekom karijere osvojila je sedam grand slam turnira. Bila je pobjednica Australian Opena 2004., dva je puta osvojila US Open (2003. i 2007.), a četiri je puta bila najbolja u Roland Garrosu (2003, 2005, 2006, 2007).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene