Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jurica Pavlic europski prvak u Speedwayu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski speedway vozač Jurica Pavlic iz kluba Unia osvojio je naslov europskog juniorskog prvaka u izuzetno uzbudljivoj atmosferi europskog juniorskog finala održanog u subotu navečer na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu.

Drugo mjesto osvojio je Andriy Karpov iz Ukrajine a treće Lars Hansen iz Danske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za svakoga ponešto Objavljena imena finalista za Europski automobil godine Slika nije dostupna Šira lista Objavljena imena kandidata za nagradu Europski automobil godine 2016.

Motore do 500 ccm, pogonjene metilnim alkoholom, u 20 utrka vozilo je 16 mladih vozača iz osam europskih zemalja. Natjecali su se vozači u dobi do 19 godina. Iako je bilo padova, niti jedan nije ozlijeđen. Finale je pratilo oko 5000 gledatelja.

Izaslanik pokrovitelja, predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, njegov savjetnik za sport Željko Mataja pohvalio je
organizaciju ove sportske priredbe te na tiskovnoj konferenciji rekao da nije mogao očekivati da će ona biti toliko uzbudljiva i
atraktivna.

Međunarodni sudac Međunarodnog motorističkog saveza (FIM) Milan Špinka rekao je da poznaje sve stadione u Europi, ali da tako besprijekorne sportske uvjete i organizaciju kao što ima stadion Milenium u Donjem Kraljevcu u Međimurskoj županiji nema nitko drugi.

Za juniorskog prvaka Europe, 17-godišnjeg Juricu Pavlica, rekao je da njegovo vrijeme tek dolazi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene