Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Hitan sastanak nakon tragičnog nogometnog vikenda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon još jednog tragičnog nogometnog vikenda u Italiji koji je rezultirao jednim ubijenim navijačem, neredima i s tri otkazane utakmice, talijanske nogometne vlasti najavile su hitan sastanak na kojem će raspraviti o trenutačnoj situaciji u Serie A.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video: Italija se oprostila od poginulog navijača Lazia Slika nije dostupna Italiji zbog ubojstva vikend bez nogometa

Crni niz događaja započeo je ubojstvom navijača Lazia, kojeg je policajac slučajno ubio dok je pokušavao razdvojiti sukobljene navijače Lazia i Juventusa. Nakon vijesti o smrti navijača došlo je i do nereda u Bergamu gdje su navijači Atalante razbili ogradu od pleksiglasa kako bi ušli na teren zbog čega je sudac Massimiliano Saccani prekinuo dvoboj nakon sedam minuta. 

Odgođena je i utakmica Rome i Cagliaria zbog sigurnosnih razloga, a u nedjelju navečer skupina od 400 ultrasa Lazia zasula je kamenjem i bocama policijsku postaju i sjedište talijanskog olimpijskog odbora u sjedištu Rima.

>> Video: Policajac ubio navijača Lazia, na ulice izašle sve navijačke skupine

"Bio je ovo još jedan tužan i bolan dan za talijanski nogomet. Izražavam sućut obitelji ubijenog mladića," kazao je predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Giancarlo Abete najavivši hitan sastanak sa čelnicima lige, predstavnicima klubova i igrača.

Prema posljednjim podacima broj ozlijeđenih u neredima na talijanskim stadionima pao je za 80 posto u odnosu na prošlu sezonu, no događaji poput jučerašnjeg pokazali su kako su problemi daleko od konačnog riješenja.

"Neredi navijača sada su se preselili izvan stadiona i nismo se posve riješili tog problema. Nažalost, još jedan mladi život je izgubljen. Moramo sve činiti kako bi se ovakve tragedije izbjegle," zaključio je Abete.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene