Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iznenađenje Denvera i Golden Statea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Košarkaši Denvera Nuggetsa i Golden State Warriorsa priredili su prva iznenađenja u doigravanju NBA lige. Denver je na gostovanju pobijedio San Antonio 95:89, dok su Warriorsi slavili protiv Dallasa 97:85 i obje su momčadi u seriji na četiri pobjede povele 1:0.

Golden State state je do pobjede protiv najbolje momčadi prvog dijela sezone Dallasa došao u American Airlines Centru. Junak u prvoj pobjedi Warriorsa u doigravanju u posljednjih 15 sezona bio je Baron Davis sa 33 koša, 14 skokova i 8 asistencija. Stephen Jackson je dodao 23, a Jason Richardson 13 koševa. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NBA - San Antonio izborio sedmu utakmicu Slika nije dostupna NBA: New Orleans Hornetsi nastavili pobjednički niz

'Ovo je doigravanje i u svakoj utakmici se ide maksimalno. Imamo odličnu momčadi i sposobni smo načiniti senzaciju', rekao je Davis. 

U redovima Dallasa najefikasniji je bio Josh Howard (21 koš, 13 skokova), dok je Dirk Nowitzki utakmicu završio sa 14 koševa i 12 skokova, ali uz skroman šut iz igre (4-16).

Iznenađenje je priredio i Denver koji je u AT & T Centru porazio San Antonio 95:89. Goste su do pobjede predvodili Allen Iverson (31), Carmelo Anthony (30) i Nene (13 koševa i 12 skokova), dok su najefikasniji u redovima Spursa bili Tony Parker (19), Michael Finley (15) i Tim Duncan (14 koševa, 10 skokova).

Los Angeles Lakersi su tri četvrtine mučili Phoenix, no domaćin je u zadnjoj dionici slavio 21:10 i na kraju ukupnim rezultatom 95:87 došao do vodstva 1:0. Ključnim se pokazala odlična obrana nad Kobeom Bryantom koji je ubacio 39 koševa, ali samo 4 u posljednjoj četvrtini. 

Najbolju predstavu u redovima Sunsa pružio je Leandro Barbosa (26 koševa), Amare Stoudemire je dodao 23 koša i 12 skokova, dok je Steve Nash pridodao 20 koševa i 10 asistencija. Uz Bryanta solidnu partiju u redovima Lakersa pružio je Lamar Odom (17 koševa i 16 skokova).

Cleveland je bez većih problema pobijedio Washington 97:82. Najefikasniji u redovima Cavaliersa bili su Larry Hughes (17) i LeBron James (23), a kod gostiju Antawn Jamison (28).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene