Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Inzaghi odveo Milan do sedmog naslova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po sedmi put u povijesti nogometaši Milana postali su najbolja momčad Europe. U finalnom ogledu Lige prvaka Milan je u Ateni pred 63.000 gledatelja pobijedio Liverpool 2:1 (1:0).

Junak utakmice bio je Filippo Inzaghi koji je postigao oba pogotka za "Rossonere", prvi u posljednjoj minuti prvog dijela, a drugi u 82. minuti. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liga prvaka: Pobjedniku i do 100 milijuna eura zarade Slika nije dostupna Liga prvaka : Može li Liverpool ponoviti Istanbul?

>> Pobjedniku i do 100 milijuna eura zarade 

>> Kaka prvi strijelac, Giggs prvi asistent

>> Real rekorder, Talijani u najviše finala

>> Maldini i Reina ušli u knjige rekorda

>> Policija pritvorila 128 osoba

>> Engleski mediji - Presudila Inzaghijeva ruka

>> Talijanski mediji slave trijumf

>> Benitez kritizirao suca Fandela

Poraz "Redsa" ublažio je Dirk Kuyt pogotkom u 89. minuti
utakmice. Milan je tako uzvratio Liverpoolu za poraz u finalu od prije dvije godine.

Bila je to utakmica s mnogo tempa i trke, ali s vrlo malo pravih prilika. Milan je poveo iz slobodnog udarca u 45. minuti kada je Inzaghi skrenuo udarac Andrea Pirla i promijenio smjer lopti. 

U nastavku utakmice Liverpool je pritiskao, međutim obrana Milana odlično je funkcionirala. Najbolju priliku za izjednačenje imao je Steven Gerrard koji je u 63. minuti sam izbio pred Didu, no brazilski vratar je sjajno reagirao. 

U jeku napada "Redsa", Milan je povećao prednost. Do tada nevidljivi Kaka sjajno je uposlio Inzaghia koji je prošao Reinu i zatresao mrežu u 82. minuti. U samoj završni Kuyt je smanjio rezultat, no ovoga puta Redsi nisu uspjeli nadoknaditi
rezultatski minus kao prije dvije godine kada su upisali pobjedu protiv Milana premda su nakon prvog poluvremena gubili 0:3.

Finalni susret vodio je Nijemac Herbert Fandel, a asistirali su mu Carsten Kadach i Volker Wezel. Četvrti sudac bio je Florian Meyer.

Zanimljivo, Fandel je Milanu sudio šest puta i "Rossoneri" su dobili svih šest utakmica primivši tek dva pogotka. Liverpoolu je sudio četiri utakmice, od kojih su "Redsi" tri izgubili, a jednom remizirali postigavši samo jedan pogodak.

Fandel je koncertni pijanist koji u Kyllburgu na granici s
Luksemburgom vodi muzičku školu. Suđenjem se počeo baviti 1979. godine, a utakmice Bundeslige vodi od 1996. godine. Dvije godine kasnije uvršten je na Fifinu listu sudaca. Do sada nije vodio utakmice svjetskih i europskih prvenstava, no prošle sezone je sudio finale Lige prvaka između Seville i Middlesbrougha. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene