Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanska Udruga nogometnih sudaca (AIA) suspendirala je sedam glavnih i dva pomoćna suca zbog sumnje u umiješanost u namještanje utakmica.


Prošloga tjedna je tužilaštvo u Napulju pokrenulo novu istragu vezanu za namještanje 40 utakmica u sezoni 2004/05., a na listi osumnjičenih nalazi se 48 osoba među kojima i devet suspendiranih sudaca. 

Vezani članci Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 2 Ministarstvo o Mamićevim optužbama na račun inspektorice: "Ona ni nije u inspekcijskom nadzoru u Osijeku, tu je u Zagrebu" Nediljko Boban Sudac Nediljko Boban za Dnevnik Nove TV o Mamićevim opužbama: "Nisam ga nikad ni vidio. On gradi priču koja će mu pogodovati"

Suspendirani su glavni suci Paolo Bertini, Stefano Cassara, Antonio Dattilo, Marco Gabriele, Gianluca Paparesta, Tiziano Pieri i  Salvatore Racalbuto, te pomoćni suci Marcello Ambrosino i Duccio Baglioni.

Među 40 utakmica koji su predmet novopokrenute istrage je 15 koje nisu bile obuhvaćene prošlogodišnjom istragom, a kao središnja figura i ovoga se puta spominje bivši direktor Juventusa Luciano Moggi.