Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Junak pobjede Milana u finalu Lige prvaka, 33-godišnji Filippo Inzaghi otkrio je kako nikada u život nije želio igrati niti za jedan klub izvan domovine.


Napadač talijanske reprezentacije i Rossonera otkrio je kako je tijekom karijere odbio nekoliko sjajnih ponuda inozemnih klubova.

Vezani članci Slika nije dostupna Italija: Ubitačan raspored za Milan u 2008. Slika nije dostupna Liga prvaka: Milanu pobjeda, Inzaghiju rekord

"Nikada nisam želio igrati izvan Italije. Igrao sam za dva najbolja talijanska kluba, Milan i Juventus i to je najbolje što čovjek može u Italiji učiniti," kazao je Inzaghi, te dodao kako su za njegove usluge bili zainteresirani brojni klubovi iz Primere i Premiershipa.

"Nikada nisam ozbiljno razmišljao o tim ponudama, premda su neke bile financijski sjajne. Italija je moja zemlja i jedino gdje sam uvijek želio igrati je Serija A," dodao je Inzaghi koji je karijeru započeo prije 16 godina u Piacenzi. Potom je igrao za Leffe, Veronu, Parmu, Atalantu i Juventus, a od 2001. godine je član Milana. Za talijansku reprezentaciju je prikupio 54 nastupa i 25 pogodaka.