Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Igrači na Euru 2008. moraju na kardiološki pregled

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki igrač koji će igrati na europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj iduće godine morat će proći kardiološki pregled, izjavio je u subotu glavni tajnik UEFA-e David Taylor.

UEFA je također odredila da će liječnici reprezentacija morati
sjediti na klupi pored trenera i drugih igrača na utakmicama.

Pročitajte i ovo Norveškom kralju Haraldu ugrađen je pacemaker Priopćenje palače Norveškom kralju pozlilo na odmoru u Maleziji: Završio na hitnoj operaciji, ugradili mu pacemaker Joe Biden rutinska kontrola "Možda misle da izgledam premlado": Biden išao na sistematski

- Moraju biti poduzete sve moguće mjere opreza kako bi se zajamčila sigurnost igrača, rekao je Taylor po završetku dvodnevnog sastanka UEFA-inog izvršnog odbora, a prije nedjeljnog ždrijeba skupina za Euro 2008.

- Svaki će igrač morati proći kardiološki pregled i odgovornost je medicinskih stručnjaka svake nacionalne ekipe da osiguraju da svi igrači budu testirani, dodao je, napominjući da će liječnici odlučivati o tome što učiniti ako neki igrač ne prođe test.

U posljednjih nekoliko godina bilo nekoliko slučajeva smrti od srca kod mladih igrača. Najpoznatiji slučaj je Kamerunac Marc-Vivien Foe koji se srušio na utakmici između Kolumbije i Kameruna u lipnju 2003. te je preminuo u bolnici nešto kasnije.

Od tada dogodilo se šest naglih smrti profesionalnih nogometaša od kojih su neke povezane sa srcem.

Posljednji slučaj je mladi španjolski nogometaš Antonio Puerta koji je preminuo 28. kolovoza, tri dana nakon što se srušio na terenu na utakmici Primera Lige protiv Getafea.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene