Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HŽ: Posebna tarifna ponuda za prijevoz na Europsko nogometno prvenstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Uprave i direktor HŽ Putničkog prijevoza Marijan Klarić izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare da je HŽ za sve koji u lipnju putuju na Europsko nogometno prvenstvo, organizirao posebne vlakove koji će navijače hrvatske reprezentacije voziti u Beč i Klagenfurt.

Klarić je rekao da su za sve ljubitelje nogometa, i one koji tih dana putuju u zemlje u kojima se održava "EURO 2008" HŽ-Putnički prijevoz dogovorio posebnu tarifnu ponudu pod nazivom "City Star" bez vikend klauzule. Ponuda je namijenjena pojedinačnim putnicima i skupinama do pet osoba. Ako pet osoba zajedno putuje do Klagenfurta, cijena prijevozne karte iznosi 166,05 kuna po osobi (uz obaveznu rezervaciju od 26 kuna), a do Beča 283,83 kune. Do Basela cijena po osobi iznosi 613,87 kuna.

Pročitajte i ovo Vlak zgazio ženu u Kaštel Sućurcu - 2 Kaštel Sućurac FOTO Užasna nesreća u Dalmaciji: Pješakinja poginula u naletu vlaka na pružnom prijelazu Sjecišta pruge BIZARAN SLUČAJ Opet blamaža HŽ-a: Vlak nije mogao krenuti jer kondukter - nije došao na posao

Iz Zagreba za Beč svakodnevno voze dva izravna vlaka s polaskom u 07,25 sati (dolazak u Beč 14,02 sati) i u 13,35 sati (dolazak u Beč 20,02 sati). Povratak iz Beča je svakoga dana u 05,57 sati (dolazak u Zagreb u 12,29 sati) i u 15,57 sati (dolazak u Zagreb u 22,33 sati). Za Klagenfurt se iz Zagreba svakodnevno može putovati uz presjedanje u Villachu s polascima iz Zagreba u 07,50 sati (dolazak u Klagenfurt u 12,46 sati), te u 09,44 sati (dolazak u Klagenfurt u 14,46 sati).

Napominjući da će hrvatska nogometna reprezentacija odigrati tri utakmice u Beču i Klagenfurtu, Klarić je rekao da je HŽ-Putnički prijevoz u suradnji s agencijama Adriatica.net i Prudentius promidžba iz Zagreba organizirao vožnje posebnih navijačkih vlakova, i to po dva posebna vlaka na svaku utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije.

U nedjelju 8. lipnja 2008. na relaciji Zagreb - Beč i natrag vozit će dva posebna navijačka vlaka od kojih će jedan biti sastavljen od osam vagona za sjedenje i jednog vagonskog restorana (ukupno oko 520 mjesta za sjedenje), a drugi od 14 vagona za sjedenje i jednog vagonskog restorana (oko 870 mjesta za sjedenje). Vlakovi će poći sa zagrebačkog Glavnog kolodvora u 5,55 sati (Prudentius) i u 6,25 sati (Adriatica.net).

Na utakmice koje se igraju u Klagenfurtu 12. i 16. lipnja na relaciji Zagreb - Klagenfurt i natrag također će voziti posebni navijački vlakovi istog kapaciteta kao i vlakovi za Beč. Polasci iz Zagreba su u 8,10 sati (Prudentius) i u 8,52 sati (Adriatica.net). Navijački vlakovi Adriatica.net zaustavljat će se u mjestu Portschach nedaleko od Klagenfurta u kojem su smještene tzv. Fun Zone namijenjene za praćenje prijenosa utakmica u živo, koncerte i zabavu u "Karlovačko korneru".

Jadranka Vlahovec iz Prudentius promidžbe rekla je da će "Vatreni vlak" hrvatske navijače voziti na utakmice do Beča i Klagenfurta po cijeni od 549 kuna do Beča i 449 kuna do Klagenfurta. Karte se mogu kupiti u agenciji "LCC Bantel Travel".

Kristijan Gržetić iz agencije Adriatica.net izvijestio je da će vlakovi bez presjedanja prevesti navijače do Beča i Klagenfurta. Cijena prijevoza je 650 kuna do Beča i 460 kuna do Klagenfurta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene