Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska boksačka reprezentacija završila je nastup na V. Prvenstvu zemalja Europske unije s dvije brončane medalje.


Jednu je zaslužio Marijo Šivolija, koji je zbog ozljede nije mogao nastupiti u polufinalu kategorije do 81 kg pa je predao susret Ircu Kennethu Eganu, a drugu u teškoj kategoriji Sinjanin Vedran Đipalo.

Vezani članci Slika nije dostupna SP u boksu: Pobjeda Đipala, porazi Ahmetija i Tomasovića Slika nije dostupna Šivolija i Đipalo osigurali medalje

On je hrabro ušao u meč s iskusnim Grkom Heliasom Pavlidisom, koji u svojoj vitrini ima i srebrno odličje s OI u Ateni, ali u poluteškoj kategoriji. 

Iako je Vedran u svemu bio ravnopravan puno poznatijem
Pavlidisomu suci su kod bodovanja dali prednost Grku od 22:15.

Inače, hrvatska reprezentacija je u Irsku došla sa sedam boksača s namjerom da testira trenutnu pripremljenost reprezentativaca pred kojima je Svjetsko prvenstvo (listopad, Chicago), odnosno kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre u Pekingu.

S obzirom na konkurenciju, 140 boksača iz 20 zemalja, hrvatski izbornik Pero Tadić i trener Drago Mijić zadovoljni su učinjenim.

Nakon Irske, hrvatske reprezentativce očekaju nove pripreme u srpnju i kolovozu, te vjerojatno nastup na još jednom jakom međunarodnom turniru.