Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HOO osudio ponašanje Zdravka Mamića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom neprimjerenog istupa izvršnog dopredsjednika NK Dinama Zdravka Mamića posebnim priopćenjem, koje je uputio medijima, Hrvatskom novinarskom društvu, Hrvatskom zboru sportskih novinara te Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, oglasio se i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša.

"Hrvatski olimpijski odbor najoštrije osuđuje način komunikacije u sportu kojem smo ovih dana bili svjedoci. Držimo ga neprimjerenim za bilo koga tko djeluje u sportu ili javnom životu uopće a posebice je nedopustiv prema ženama. Ovako ponašanje osobe iz javnog života osobito je štetno za mlade generacije koje u svojem odrastanju nužno trebaju vrsne uzore kako bi izgradili zrelu ličnost i oblikovali moralne i etičke vrijednosti. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slovenci potvrdili: Fak je naš! Slika nije dostupna Nagli preokret: Jakov Fak odlazi iz Hrvatske?

>> Mamić novinarima: "Nabijem vas na ku...  

>> Mamiću prijeti kaznena prijava?

Poimanje etičnog i vrijednosnog u sportu Hrvatski olimpijski odbor dokazao je odgojem niza sportskih generacija u kojima su stasali mladi ljudi uravnotežena duha a čija je životna filozofija i praksa - prijateljstvo, solidarnost, fair play i miroljubivost. Sve suprotno ovakvom poimanju života i javnog rada, Hrvatskom olimpijskom odboru i hrvatskom sportašu je strano i neetično", stoji u priopćenju kojeg je potpisao Zlatko Mateša.

'Mamić nije žrtva novinarskog mobbinga'

Istup izvršnog dopredsjednika Dinama, Zdravka Mamića, kojim je prostački izvrijeđao novinare, više je sličio na istup zlostavljača, a ne žrtve "novinarskog mobbinga" kakvom
se on pokušava prikazati, ocijenila je danas Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga.

U Udruzi ističu da se mobbing događa između zaposlenika, nadređenih i podređenih, kolega i suradnika, isključivo na radnom mjestu.

Pogrdni naziv za ženu novinarku, vulgarne riječi i genitalne psovke svakako nisu način ophođenja manire uglađenog poduzetnika, navodi Udruga, uz ocjenu da su novinari i novinarke samo obavljali svoj posao i da su na radnom zadatku doživjeli verbalno i psihičko zlostavljanje Mamića.

U Udruzi kažu da reagiraju u ime svih stvarnih žrtava mobbinga kojima je narušeno zdravlje, a na to ih, navode, obvezuju i smrt dvoje članova udruge.

Zdravko Mamić u petak je na konferenciji za novinare u 20-minutnom izljevu bijesa prostački izvrijeđao novinare zbog napisa da će trener Branko Ivanković biti smijenjen. 

Prijetio je, psovao i vrijeđao sve oko sebe, a posebno urednicu sportske rubrike lista 24 sata Romanu Eibl koju je nazvao pogrdnim imenom. 

Ona je to prijavila policiji koja je s Mamićem obavila obavijesni razgovor, nakon čega je protiv njega podnesena prekršajna prijava zbog naročito drskog ponašanja na javnu mjestu.

Očekuje se i odluka zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva o mogućem pokretanju kaznenog postupka zbog prijetnje.

Uz to, najavljene su i privatne kaznene prijave novinara koji su bili žrtve Mamićevih prijetnji i vulgarnog ispada.

Mamić se u emisiji Otvoreno ispričao svima koje je uznemirio
prostačenjem, no dodao je da je sve osim prostačenja bilo kontrolirano i planski, tvrdeći da je žrtva medijskog linča.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene