Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hitzfeld nakon EP-a preuzima Švicarsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktualni trener njemačkog nogometnog prvoligaša Bayern Munchena Ottmar Hitzfeld (59) nakon skorašnjeg Europskog prvenstva preuzet će kormilo švicarske reprezentacije, službeno je potvrdio Švicarski nogometni savez (SFA).

Da će Hitzfeld preuzeo švicarsku vrstu objavljeno je prije skoro mjesec dana, no SFA je tek danas i službeno potvrdio tu informaciju. 

Pročitajte i ovo Švicarska na referendumu izglasala 13. mirovinu Važan korak za Švicarsku Izglasali uvođenje 13. mirovine: "Ovaj korak je velika prekretnica" Slika nije dostupna Bayern otkazao Magathu, Hitzfeld novi trener

Njemački nogometni stručnjak na novi posao seli prvog srpnja, apotpisao je ugovor na dvije godine.

Švicarska će zajedno s Austrijom od 7. do 29. lipnja ugostiti EURO, a domaćine će na turniru voditi Jakob Kuhn. Umjesto Hitzfeld na klupu Bayerna sjesti će bivši njemački izbornik Jurgen Klinsmann.

Hitzfeld je veliki dio igračke i trenerske karijere proveo u Švicarskoj, međutim najveće uspjehe je ostvario na klupi Borussie Dortmund i Bayern Munchena. Oba je sastava vodio do europske krune, Borussiu 1997. godine, a Bayern četiri godine kasnije. Trenirao je i švicarske klubove Zug, Aarau i Grasshopper. 

Ukupno je osvojio 16 trofeja - šest njemačkih i dva švicarska naslova prvaka, dvije Lige prvaka, tri švicarska i dva njemačka Kupa, te Interkontinentalni kup.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene