Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Martina Hingis povlači se u sjeni kokainske afere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša najbolja tenisačica svijeta i peterostruka osvajateljica Grand Slam turnira, Martina Hingis, objavila je da je bila pozitivna na testu za kokain, ali je zanijekala da je tu drogu uzimala te je ustvrdila da je vrijeme za prekid karijere.

Martina Hingis to je objavila na današnjoj konferenciji za novinare, a test je obavljen tijekom ovogodišnjeg turnira u Wimbledonu.

Pročitajte i ovo Screenshot Vrijedan teret VIDEO Talačka kriza na brodu punom kokaina: Jedan švercer ubio drugoga i bacio ga u more, ostale zatočio Ilustracija Završio u pritvoru Prodavao kokain uz odgodu plaćanja: Policija ga uhvatila na djelu, a onda su mu pretražili stan

No, iako je priznala da je bila pozitivna na testu, Hingis je zanijekala uzimanje kokaina.

- Optužbe protiv mene su toliko strašne i monstruozne da sam morala sve objaviti novinarima. Nikad u životu nisam uzimala kokain, jedina moja droga na terenu je moja igra i ljubav prema igri. Uvjeravaju me da kokain podiže samo pouzdanje i dovodi osobu koja ga uzima u stanje euforije, pa mi nije jasno kako netko u takvom stanju može igrati tenis. Kad su mi priopćili da mi je B nalaz pozitivan na kokainske metabolite, bila sam šokirana, a onda sam odmah poduzela na svoju ruku testiranje kose koje definitivno potvrđuje ili ne uzimanje kokaina. Taj test je bio negativan, kao i svaki drugi u mojih 12 godina igranja, no uskoro su stigli i rezultati B uzorka iz Wimbledona koji su opet potvrdili nazočnost metabolita koji ostaju u tijelu i nakon određenog vremena od uzimanja kokaina, stoji u izjavi Martine Hingis, koja je kazala kako se odlučila na objavu na savjet svojih odvjetnika.

- Znam da nitko ne može sam protiv optužbi za doping, a moji odvjetnici i stručnjaci su me uvjerili da postoje određene nejasnoće glede mojeg uzorka urina te da nitko ne može dokazati da je pozitivni uzorak zapravo moj. Nažalost, svjesna sam da slučajevi poput ovoga traju godinama, a ja ne želim tolko vremena provesti u dokazivanju svije nedužnosti i ne želim da mi se život pretvori u borbu protiv anti-doping komisija i medija, priopćila je Hingis, koja je nakraju
zaključila da je vrijeme za prestanak karijere.

Dvadesetsedmogodišnja Hingis se 2006. nakon dvogodišnje stanke zbog ozljede uspješno vratila vrhunskom tenisu, ali su švicarski mediji posljednjih dana nagađali da će objaviti prestanak karijere.

Hingis je prošli mjesec objavila kraj sezone nakon problema s kukom kazavši tada da "će uzeti vremena koliko joj god treba da se u potpunosti oporavi".

Švicarka koja je rođena u Čehoslovačkoj prvi je put najavila
povlačenje iz tenisa 2003. nakon što se nije mogla oporaviti od
ozljede zgloba. No, kada se vratila igranju tenisa iznenadila je sve osvojivši tri naslova i završivši 2006. godinu na sedmom mjestu WTA ljestvice, na kojoj je trenutno 19.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene