Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Henri sa 17.4 milijuna eura najplaćeniji francuski sportaš

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometaš Barcelone Thierry Henry najplaćeniji je francuski sportaš koji je prošle godine zaradio čistih 17.4 milijuna eura, tvrdi dnevnik L'Equipe.

Henri je lani prešao iz Arsenala u Barcelonu, a L'Equipe tvrdi da je polovicu od 17.4 milijuna eura dobio godišnjim ugovorom, 17.4 posto je ostvario ugovorom od jednog proizvođača sportske opreme, a trećinu snimanjem reklama za ostale sponzore.

Pročitajte i ovo Josip Pavić, državni tajnik - 2 Za Dnevnik Nove TV Državni tajnik o ustaškoj zastavi: "Dovoljno je jasno tko je kriv i odgovoran" Slika nije dostupna Košarkaši najbolje plaćeni sportaši u Hrvatskoj

Iza Henria je ostao košarkaš San Antonio Spursa Tony Parker sa 9.6 milijuna eura, dok je treći po zaradi također nogometaš, Patrick Viera sa osam milijuna eura.

Među 20 francuskih sportaša najviše je nogometaša, zapravo svi osim Parkera, svjetskog reli prvaka Sebastien Loeba, koji je 10. sa 5.3 milijuna, te NBA košarkaša Boris Diaw (18. sa 3.7 milijuna). Najplaćenija sportašica plivačica Laure Manadou sa 2.8 milijuna eura.

L'Equipe ističe veliku razliku u zaradama u nogometu u odnosu na ostale sportove, pa su tako nevedeni biciklist Sylvain Chavanel (700.000 eura), motociklist Randy De Puniet (650.000), ragbijaš Sébastien Chabal (620.000), boksač Brahim Asloum (600.000), rukometaš Nikola Karabatic (300.000) te atletičarka Christine Arron (300.000 eura), koji zajedno ne zarađuju niti petinu Henrieva iznosa.

Najplaćeniji sportaš svijeta u u 2007. je američki golfer Tiger Woods sa 81.7 milijuna eura, boksač Oscar de la Hoya zaradio je 40.1 milijun, a još jedan golfer Phil Mickelson 37.4 milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene