Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Galliani i Ghelfi idu na sud

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanski javni tužitelj pokrenuo je istragu protiv dvojice dopredsjednika i dvojice manadžera milanskih klubova, Intera i Milana.

Tužitelj Carlo Nocerino, naime, zahtijeva da pred sud izađu Adriano Galliani, dopredsjednik europskog prvaka Milana, i Rinaldo Ghelfi, dopredsjednik Intera, ovogodišnjeg prvaka Italije, kao i bivši menadžeri tih klubova (list Repubblica navodi ime Maura Gambara, bivšeg menadžera Intera, ali ne i ime menadžera Milana, iako je navodno, i protiv njega pokrenuta istraga).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Galliani: ''Ronaldinho igra fantastično!'' Slika nije dostupna Berlusconi opet 'zamrzava' predsjedničku poziciju u Milanu

Svi oni optuženi su zbog krivotvorenja klupskih poslovnih knjiga u razdoblju od 1999. do 2003. godine, ali istragom začudo nisu obuhvaćeni i predsjednici Milana i Intera, Silvio Berlusconi i Massimo Morattija, koji su i u tom razdoblju bili na čelu spomenutih klubova.

Javni tužitelj Carlo Nocerino već je jednom zagrizao u kiselu jabuku istražujući nelegalno poslovanje i falsificiranja poslovnih knjiga u Milanu i Interu, ali nije uspio dokazati da su prali novac razmjenjući u međusobnim transferima pojedine igrače.

Zasad je Repubblica jedino dobila izjavu jednog još anonimnog čelnika Milana, koji je rekao da su poslovne knjige njegovog kluba uvijek bile korektno vođene i da Galliani nije upetljan u nikakve mućke za koje ga sada pokušava opteretiti Nocerino.

No, tko zna, možda je Nocerino u međuvremenu došao do nekih novih spoznaja, jer je malo vjerojatno da bi se usudio još jednom pokretati sudski postupak ako bi njegov ishod opet bio porazan za javno tužiteljstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene