Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fifa zabrinuta zbog naturaliziranja brazilskih nogometaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Fife Joseph Blatter izrazio je zabrinutost zbog sve prisutnijeg trenda naturaliziranih brazilskih nogometaša koji nastupaju za reprezentacije drugih zemalja.

"Ako ne zaustavimo brzu naturalizaciju igrača koja se događa u pojedinim zemljama, uskoro bi mogli imati velikih problema, možda već na svjetskim prvenstvima 2014. ili 2018. godine. U Brazilu ima 60 milijuna nogometaša, a samo njih 11 može biti u prvoj momčadi Brazila", rekao je Blatter novinarima u Durbanu uoči današnjeg ždrijeba kvalifikacijskih skupina za SP 2010.

Pročitajte i ovo Ivica Olić pomoći možete i vi Sportaši još jednom pokazali veliko srce! Pomažu teško bolesnom sinu legendarnog igrača Marsonije: "Najvažnije je Elinovo zdravlje" Emmanuel Macron i Kolinda Grabar- Kitarović (Foto: AFP) ''Tako ću se nastaviti ponašati'' Grabar-Kitarović o grljenju nogometaša u Rusiji, citirala i Marilyn Monroe: ''Ponovila bih to opet!"

Novinska agencija Reuters podsjeća da smo u prošlosti imali slučajeva da brazilski nogometaši igraju za reprezentacije Belgije, Kostarike, Japana, Meksika, Portugala, Španjolske i Tunisa. Također, Reuters navodi da posljednjih godina to možemo vidjeti i u Hrvatskoj, Makedoniji i nekim drugim državama.

No, slučaj hrvatskog reprezentativca Eduarda (24), koji je rođen u brazilskom Rio de Janeiru, posve je različit od ostalih primjera. 

Eduardo je kao 15-godišnjak stigao u Hrvatsku, te je u našoj zemlji izgradio nogometnu karijeru (Dinamo i Inter Zaprešić). Također, on je prvo igrao za mladu hrvatsku reprezentaciju, a krajem 2004. debitirao je za A selekciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene