Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FIFA potpisuje antidopinški kodeks

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna nogometna federacija (FIFA) potpisat će kodeks Svjetske antidopinške agencije (WADA) najavio je predsjednik krovne nogometne organizacije Sepp Blatter.

"Ovo je povijesni dan za nogomet. FIFA i WADA će se zajedno boriti protiv dopinga svim dozvoljenim sredstvima," najavio je Blatter nakon sastanka s prvim čovjekom WADA-e Johnom Faheyom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POVIJESNA INSTITUCIJA Provjerili smo ima li Sabor uopće kodeks ponašanja i šokirali se istražujući Slika nije dostupna Potpisan GKU 'Ovo je značajan trenutak za školstvo'

Antidopinški kodeks koji je stupio na snagu početkom ove godine omogućit će širi radijus djelovanja". Nogometaši će naime, biti obvezni dostaviti svoje adrese boravka kako bi ih "leteće kontrole" mogle nenajavljeno posjetiti. U dosadašnjoj praksi FIFA i WADA su imale nekoliko razmirica i niz nesuglasica, jer su neka pravila iz kodeksa drugačije tumačena. Primjera radi, FIFA je do sada smatrala kako prvi dopinški prekršaj ne treba automatski kažnjavati dvogodišnjom suspenzijom, već okrivljeniku pružiti priliku za popravni.

"Novim kodeksom obje će organizacije međusobno izmjenjivati bitne informacije, što će nam olakšati suradnju," dodao je Blatter.
Iz oba ureda je najavljeno kako će FIFA i WADA antidopinški kodeks potpisati na Kogresu FIFA-e koncem svibnja u Sydneyu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene