Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fed Cup: Hrvatska - Japan 1:1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon prvog dana dvoboja 1. kola Svjetske skupine II Fed Cupa između Japana i Hrvatske, koji se igra u japanskom Mikishiju, rezultat je neodlučen 1-1.

Tenisačice Japana povele su sa 1:0. iako je Nika Ožegović vodila 6:2, 2:0 protiv Akiko Morigami, na kraju je ipak izgubila 6:2, 5:7, 1:6.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna WTA Portorož: Poraz Ožegović i Mamić Slika nije dostupna Wimbledon: Kostanić-Tošić i Ožegović u 2. kolu kvalifikacija

Na 1:1 poravnala je naša najbolja tenisačica Jelena Kostanić-Tošić, koja je svladala Aiko Nakamuru sa 6-3, 3-6, 6-3.

"Da mi je netko jučer rekao da će nakon prvog dana rezultat biti 1:1 bio bih zadovoljan. No, s obzirom na ovo što se događalo, sa 1:1 sam nezadovoljan. Mislim da smo imali šansu voditi 2:0 s obzirom na tijek prvog meča", rekao je izbornik Goran Prpić.

Nika Ožegović je u prvih desetak gemova igrala odličan tenis. Na pitanje novinara je li to bilo 100 posto njenih mogućnosti, nije odgovorila potvrdno, ali je izjavila da je to bio tenis na "izuzetno visokoj razini".

"Nisam ja toliko griješila koliko je moja suparnica igrala odlično", rekla je pak Morigami. No, nakon 6:2, 2:0 je došlo do preokreta. Od tog trena, pa do 6:2, 5:7, 0:4, Nika je osvojila samo još jedan gem servirajući, a i tada je spasila tri "break" lopte (ujedno i set lopte, pri rezultatu 3:5). Onda je napravila novi "break", izjednačila na 5:5, ali je do kraja meča Japanka od 9 gemova osvojila 8.

"Igrati za reprezentaciju nije lako, iako je bilo manje stresno i s manje treme nego kad sam igrala prvi put. To što je Morigami bolje rangirana nije mi ništa značilo, a mislim da se i vidjelo u prvih set i pol. Međutim, odlučili su manjak iskustva i trema s moje, te njezino iskustvo s druge strane", rekla je Nika Ožegović.

Jelena Kostanić-Tošić je izjednačila rezultat na 1:1 nakon dvoboja u kojem je prvi i treći set odigrala na vrlo visokoj razini.

"Bilo je mnogo bolje nego ovih dana na treningu, pogotovo u odnosu na prve dane ovdje. Meč je bio mentalno težak i bilo je vrlo važno da pobijedim. Sa 0:2 bi se bilo teško vratiti. Nakon izgubljenog drugog seta bila sam dosta negativna prema sebi, ali sam uz pomoć izbornika to izbacila iz sebe, to je bio razlog zašto sam počela bolje igrati", rekla je Jelena.

Najveća zagonetka za Nakamuru bio je suparničin "backhand slice" za koji nije uspjela pronaći odgovor. Jelena je u pravo vrijeme znala promijeniti ritam i na kraju došla do pobjede, iako je Japanka zaprijetila kad je u trećem setu sa 1:4 došla na 3:4, 30:0 uz servis.

"Naš plan, ali sigurno i plan japanskog izbornika, je osvajanje tri boda. Bit će teško i nama i njima, ali ja se još uvijek ne mogu oteti dojmu da smo trebali voditi 2:0", rekao je Goran Prpić.

Nedjeljni program u 04,00 ujutro po srednjoeuropskom vremenu otvaraju Jelena Kostanić-Tošić i Akiko Morigami, potom će na igralište Nika Ožegović i Aiko Nakamura, nakon čega slijedi okršaj parova Kostanić-Tošić/Vrljić - Fujiwara/Morita.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene