Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fabio Capello komentator RAI-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fabio Capello, koji je nedavno dobio otkaz u real Madridu, odmorit će se od trenerskog posla, no prihvatit će se novog. Capello naime, postaje komentator na talijanskoj državnoj televiziji RAI.

Glasnogovornik RAI-a potvrdio je za AFP da je 'gotovo 100 posto sigurno' da će 61-godišnji Capello ove sezone raditi za njih. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Težak udarac za RAI Carla Bruni iz protesta otkazala nastup na Sanremu Slika nije dostupna Beckham: Capello je najbolji izbornik

Prema izvještajima iz talijanskih medija Capello će potpisati ugovor na godinu dana, za koji bi trebao dobiti između  100.000 i 150.000 eura. Njegov posao će biti analiza igre nacionalne momčadi predvođene Robertom Donadonijem te utakmice Lige prvaka i Kupa UEFA. Bit će i studijski komentator u nedjeljnoj nogometnoj emisiji "Domenica Sportiva". 

Talijanu to neće biti prvi posao na televiziji. Prije nego je postao trener radio je kao komentator za Telemontecarlo (1983), ali i za RAI (1998. i 1999). Zanimljivo je da je i prošle godine na Olimpijskim igrama u Torinu komentirao hokejske utakmice. 

Capello inače ima 4 naslova prvaka Italije kao trener Milana. Rossonere je 1994. doveo i do naslova prvaka Europe. U sezoni 2000/01 Scudetto je osvojio i s Romom, a potom i s Juventusom 2004/05 i 2005/06 (titula im je naknadno oduzeta). Dva je puta osvojio naslov prvaka Španjolske s Real Madridom. 

Marcello Lippi, koji također ne radi kao trener otkako je prošle godine Talijane doveo do nalova Prvaka svijeta, navodno će ove sezone također raditi kao komentator, ali za Sky Italiu. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene