Obavijesti Video Pretražite Navigacija

F1: U uzbudljivoj utrci u Nuerburgringu slavio Alonso

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktualni svjetski prvak Španjolac Fernando Alonso (McLaren) pobjednik je desete utrke svjetskog prvenstva formule 1, Velike Nagrade Europe na stazi u njemačkom Nurburgringu. Drugo mjesto osvojio je Brazilac Felipe Massa u Ferrariu, dok je treći bio Australac Mark Webber za upravljačem Red Bulla.

Alonso je u Njemačkoj došao do treće pobjede ove sezone i posve se približio vodećem u ukupnom poretku Lewisu Hamiltonu koji je osvojio deveto mjesto i ostao je bez bodova. Hamilton sada ima tek dva boda više pred Alonsom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VN Španjolske: Pobjeda Masse, Hamilton preuzeo vodstvo Slika nije dostupna Massa: 'McLareni su danas bili iznenađujuće brzi'

Tragičar dramatične i kaotične utrke, koja je zbog velikog pljuska prekinuta nakon četiri kruga, bio je Finac Kimi Raikkonen (Ferrari) koji je ponovo morao odustati zbog kvara na bolidu. 

Na samom početku utrke veliki pljusak je izazvao pravi kaos. Čak i nakon promjene guma, vozači nisu mogli kontrolirati bolide na natopljenom Nuerburgringu. 

Samo u prvom zavoju, na identičnom mjestu su izletjeli Lewis Hamilton, Adrian Sutil, Nico Rosberg, Scott Speed i Vitantonio Liuzzi. Jedino je Hamilton uspio održati motor upaljenim, što mu je omogućilo povratak u utrku. 

Zbog opasnih uvjeta na stazi, utrka je bila prekinuta nakon
samo četiri kruga. Nakon što je nastavljena Massa se probio do vodeće pozicije i tamo proveo veći dio utrke. Međutim, dvostruki svjetski prvak je četiri kruga prije kraja pretekao Brazilca i potom zadržao prednost.

- Bila je ovo nevjerojatna utrka i novo veliko iskustvo. Uvjeti na
stazi su bili iznimno teški i zbog toga sam posebno sretan što sam došao do pobjede, kazao je pobjednik.

U ukupnom poretku vodi Hamilton sa 70 bodova, Alonso je na drugom mjestu sa 68 bodova, dok je Massa treći sa 59 bodova. U poretku konstruktora vodi McLaren Mercedes (138) ispred Ferraria (111) i BMW Saubera (61).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene