Obavijesti Video Pretražite Navigacija

F1: Ralf Schumacher odlazi iz Toyote

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ralf Schumacher je potvrdio da na kraju ove sezone napušta momčad Toyote.

Nijemac je u Toyotu stigao 2005. na 'velika vrata', no nije polučio rezultate koji su se tada predviđali. O njegovu odlasku spekuliralo se cijelu godinu, a sada je i potvrđeno da s krajem sezone završava i njegova 'era' u japanskoj momčadi. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi skandal: Massa ljut, Alonso se pravi lud! Slika nije dostupna Raikkonen starta prvi u Mađarskoj

"Tu sam već 3 godine i sada tražim novi izazov", priopćio je Ralf putem svoje web stranice. 

U 3 godine Schumacher je Toyotu samo tri puta doveo do postolja - ove sezone niti jednom. No, iako se govorkalo da se nikako ne može uskladiti s talijanskim kolegom Jarnom Trullijem, prava je istina navodno, da Toyota nije uspjela izraditi bolid s kojim bi Schumacher mlađi bio u rangu s vodećima. 

"Pridružio sam se Toyoti s velikim očekivanjima. Smatrao sam da je velik i uzbudljiv izazov biti uključen u razvoj novog trkačeg automobila. S druge strane, tijekom mog dugog boravka u Japanu prije nego sam se pridružio Formuli 1 vrlo mi se svidio japanski način života. To mi se i dalje sviđa, no godinama čekam na konkurentan automobil", požalio se 32-godišnji mlađi brat legendarnog Michaela koji će daljnje planove objaviti nakon posljednje ovosezonske utrke - Velike nagrade Brazila. 

"Moram obaviti nekoliko razgovora u idućih nekoliko tjedana i nakon toga ću objaviti odluku. Što se mene tiče, financijski aspekt je puno manje važan od prilike da budem uključen u razvoj bolida i naravno, da nakon toga budem uspješan", Schumacher. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene