Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Raikkonenu prvi trening, Hamiltonu drugi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozači Formule 1 danas su u Melborneu odvozili prvi i drugi trening za prvu ovosezonsku utrku Veliku nagradu Australije koja se vozi u nedjelju, a rezultati pokazuju da bi se mogla ponoviti prošla sezona i suparništvo Lewisa Hamiltona i Kimija Raikkonena.

Na prvom treningu najbrži je bio branitelj naslova svjetskog prvaka vozač Ferrarija Finac Kimi Raikkonen, ispred Britanca Lewisa Hamiltona u McLaren-Mercedesu i kolege iz momčadi Brazilca Felipea Masse .

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvenstvo na dlanu: Hamilton slavio u Kini Slika nije dostupna F1: Raikkonen i Hamilton najbrži

Na drugom treningu je međutim najbrži bio Hamilton, ispred Australca Marka Webbera (Red Bull) i Masse.

Pedro de la Rosa izabran na čelo sindikata vozača 

Španjolac Pedro de la Rosa, probni vozač posade McLaren-Mercedes, izabran je na čelo sindikata vozača Formule 1.

De la Rosa je na čelu GPDA (Udruga vozača Velike nagrade) naslijedio Nijemca Ralfa Schumachera, koji je napustio Formulu 1. GPDA se uglavnom bavi pitanjima sigurnosti vozača.

Pedro de la Rosa je odmah pozvao svog kolegu iz posade Britanca Lewisa Hamiltona da se priključi sindikatu. 23-godišnji Hamilton, prvi crni vozač u Formuli 1, koji je svoju 'rookie' sezonu završio na drugom mjestu nije član sindikata kao ni svjetski prvak vozač Ferrarija Kimi Raikkonen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene