Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Euro: Hrvatima spartanske pripreme, Nijemcima obiteljske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska nogometna reprezentacija napokon se kompletirala. Popodnevnim treningom u Rovinju počele su pripreme za predstojeće europsko prvenstvo.

Sutra i preksutra popodnevni će treninzi na stadionu biti otvoreni za javnost. Novinarima je ulazak u hotel gdje su smješteni igrači dozvoljen sat vremena prije konferencije za i pola sata nakon nje. Kažu da je to uobičajeno u svijetu.

Pročitajte i ovo Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati Ilustracija koliko nas ima? Objavljeno koliko Hrvata živi izvan Hrvatske: U jednoj državi ima ih najviše, a nije Njemačka

'Tako je i u velikim klubovima, i u Realu i u Barceloni, sigurno isto tako. Kad govorim samo o klubovima, koji kad su na pripremama imaju svoj period kad mogu biti sa novinarima, a poslije toga su sami', kazao je Robert Prosinečki, član stručnoga stožera hrvatske nogometne reprezentacije. 

A koliko se razlikuju taktike svakog izbornika u pripremnom razdoblju možda možemo najbolje vidjeti kod Nijemaca. Dok se u kampu naše reprezentacije na kućni red strogo pazi, njemački reprezentativci su na pripreme u Španjolsku poveli  žene i djecu.

Njemačka nogometna reprezentacija 12 dana priprema za Euro odrađuje u Španjolskoj. Treninzi su na rasporedu 2 put na dan, zajednički obroci i opuštanja, a ostalo vrijeme igrači mogu provoditi sa suprugama, djevojkama i djecom.

Joachim Loew, njemački izbornik, svoju je odluku objasnio činjenicom da je većina igrača imala napornu sezonu i nije mogla provoditi vrijeme sa svojim bližnjima. Tako je dolaskom u kamp igračima želio pružiti što bolje raspoloženje i koncentraciju na Euro.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene