Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska plivačica Sanja Jovanović na manje od pet minuta je bila europska rekorderka na 50 leđno. Dubrovkinja je u prvom polufinalu na EP u Eindhovenu isplivala 28.17 sekundi i za dvije stotinke popravila europski rekord, no u drugom polufinalu je Ruskinja Nina Živanevskaja plivala još brže od Sanje - 28.13 sekundi.


Jovanović će tako kao druga u sutrašnje veliko finale 50 leđno sa velikim izgledima za medalju, a za očekivati je da će europski rekord ponovno pasti.

Vezani članci Slika nije dostupna Plivanje: Državni rekord Sanje Jovanović na 50 slobodno Slika nije dostupna Jovanović samo 15 stotinki nedostajalo do rekorda

Danas je u Eindhovenu Duje Draganja osvojio je šesto mjesto u utrci na 100 slobodno. Draganja je u sjajnoj konkurenciji doplivao do šestog mjesta sa 48.94 sekundi, vremenom sporijim od njegova hrvatskog rekorda. 

Zlato je otišlo fenomenalnom Francuzu Alainu Bernardu koji je sa 47.50 za 10 stotinki srušio svoj svjetski rekord postignut jučer. Šveđanin Stefan Nystrand osvojio je srebro, a Talijan Filippo Magnini broncu.

U finale na 100 prsno ušao je Mario Todorović, koji je bio ukupno šesti u polufinalu, ali je i sa isplivanim vremenom od 52.63 sekundi ostvario A normu za OI u Pekingu. 

Normu za Peking isplivao je u polufinalu na 200 leđno i Gordan Kožulj koji je sa vremenom 1:59.25 minuta ušao kao šesti u sutrašnje finale.