Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Sretan sam, ali i tužan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U potpunoj tajnosti obavljen je najveći transfer u povijesti hrvatskog nogometa. Eduardo da Silva odlazi u Arsenal. U ponedjeljak kasno poslijepodne odletio je u London.

U Londonu ga ujutro očekuje liječnički pregled i potpis na četverogodišnju vjernost Arsenalu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Golijada: Eduardo zabio dvaput, Petrić i Olić po gol Slika nije dostupna Video: Eduardo zabio Sevilli

Transfer u Arsenal, odjeknuo je poput bombe. I on sam tvrdi da je šokiran.

- Ne mogu vjerovati da je to istina, ponavlja danas Eduardo da Silva dok sa sportskim direktorom Zoranom Mamićem čeka let za London.

- Očigledno se ta operacija radila u velikoj tajnosti i morate pitati upravu kluba kada su i kako stupili u kontakt s Arsenalom jer to su sakrivali i od mene, jedino je što otkriva Eduardo.

- Sretan sam što idem u tako veliki klub, ali i jako tužan što napuštam Dinamo, Zagreb, dečke, rekao je da Silva prije odlaska.

Na internetskoj stranici Arsenala navodi se da su sa Dinamom dogovoreni uvjeti transfera Eduardo da Silve u londonski klub.

Dodaje se kako su direktor i trener Arsenala, Kenneth Friar i
Arsene Wenger, izrazili zadovoljstvo ovakvim raspletom situacije, naglasivši da bi Eduardo trebao biti veliko pojačanje za njihov klub.

Arsenal podsjeća da je Eduardo rođen u Brazilu te da je u Hrvatsku došao sa 15 godina, a od 2002. je hrvatski državljanin.

Navodi se i da je Eduardo bio strijelac protiv Arsenala u prošlosezonskom trećem pretkolu Lige prvaka te da je hrvatski reprezentativac koji je u 12 nastupa zabio sedam golova, te da je bio strijelac protiv Engleske u kvalifikacijama za EP 2008.

No, vrijednost transfera nije objavljena.

Financijska strana četverogodišnjeg ugovora poslovna je tajna. Nagađa se kako je riječ o 24 milijuna eura - 20 milijuna Dinamu, a 4 Eduardu.

Hrvatski nogometaš udarna je vijest u britanskim medijima.

The Sun piše kako je Wenger Thierry Henryja zamijenio hrvatskom zvijezdom Eduardom da Silvom.

Eduardo je iz Brazila u Zagreb stigao 1999. godine. Imao je tek 15 godina. Igrao je za dinamove juniore, kratko je bio na posudbi u zaprešićkom Interu. 

Od 2001. stalni je član prve maksimirske postave. 

2002. dobio je i hrvatsko državljanstvo. Za 'Vatrene' je nastupio 12 puta i postigao 7 pogodaka. Svoju posljednju sezonu u Dinamu odigrao je briljantno, srušivši 13 godina star rekord postigavši 34 pogodaka u jednoj sezoni te hat trick na utakmici vječnog derbija protiv Hajduka.

Na Dinamovoj internetskoj stranici navodi se kako su se izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić i sportski direktor Zoran Mamić u nedjelju, 1. srpnja u Londonu sastali sa predstavnicima Arsenala te da je nakon kratkih pregovora dogovoren transfer Eduarda u londonsku momčad.

Arsenal je zasigurno profitirao. Što će biti sa Dinamom, pokazat će jesen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene