Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ikona talijanskog nogometnog velikana Juventusa, Allesandro Del Piero korak je do obaranja klupskog rekorda po broju nastupa.


Del Piero je u dresu torinske "Stare dame" upisao 550 utakmica, dvije manje od rekordera Gaetana Sciree koji je "crno-bijeli" dres nosio od 1974. do 1988. godine. Godinu dana kasnije je poginuo u prometnoj nesreći. Scirea je jedan od tek pet europskih nogometaš koji su osvojili sva nacionalna i natjecanja pod okriljem FIFA-e i UEFA-e. Preostala četvorica su Antonio Cabrini, Sergio Brio, Stefano Tacconi i Danny Blind. Iza Sciree i Del Piera nalazi se Giuseppe Furino (528), četvrti je Roberto Bettega (481), dok je na petom mjestu Dino Zoff (476).

Vezani članci Slika nije dostupna Del Piero: Igrat ću još 8 godina Slika nije dostupna Deschamps: Saviola ne može igrati s Del Pierom

"Nisam niti sanjao kako bi mogao dostići rekord Sciree. Zbog toga sam iznimno ponosan," naglasio je Del Piero koji je klupski rekorder sa 230 postignutih pogodaka.

Zanimljivo, nedavno je Diego Maradona Junior naglasio kako je Del Piero njegov nogometni idol. Sin jednog od najboljih nogometaša svih vremena nije baš u najboljim odnosima s ocem stoga niti ne čudi kako mu je uzor neki drugi nogometaš.

"Del Piero je sjajan nogometaš, ali i još bolji čovjek. Najviše ga cijenim," kazao je 21-godišnji mladić, trenutačno igrač Venafra, momčadi u Serie D.