Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Collina se vraća nogometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od svjetski najpoznatijih 'zviždača' Pierluigi Collina imenovan je savjetnikom Udruge nogometnih sudaca Italije, priopćio je predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Luca Pancalli.

46-godišnji Collina u sudačku je 'mirovinu' otišao nakon 28 godina rada u kolovozu 2005. Djelomično zbog starosne granice za nogometne suce u Italiji (koja je max 45 godina), ali i zbog kritika jer je potpisao sponzorski ugovor s njemačkim Opelom u vrijednosti od 800.000 eura.

Pročitajte i ovo Presuda Branimiru Glavašu - 1 Presuda za ratni zločin Obrazloženje presude Glavašu: "Uzeli smo u obzir da je izuzetno zaslužan za obranu grada" Slika nije dostupna Suci spremni za početak EP-a

Od tada je radio kao financijski savjetnik, a sada će asistirati novom 'šefu' talijanskih sudaca Cesareu Gussoniju. To znači da će zajedno s njime određivati koji će sudac suditi na kojoj utakmici.

Poznat po svojoj ćelavoj glavi, izbuljenim očima i nemilosrdnoj kontroli, Collina je smatran za jednog od najboljih nogometnih sudaca kako u Italiji tako i u svijetu. Njegov 'najveći trenutak' bilo je suđenje finalne utakmice između Brazila i Njemačke na Svjetskom prvenstvu 2002.

"Priprema sudaca je podjednako važna kao i određivanje tko će suditi na kojoj utakmici", izjavio je Collina.

Pancalli was hired by the FIGC to clean up the image of Italian football after this year's Serie A match-fixing scandal. The scam involved Serie A clubs, FIGC officials and referees.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene