Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Collina podupire Blattera u kažnjavanju simulanata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijan Pierluigi Collina, možda i najpoznatiji nogometni sudac koji je otišao u mirovinu 2005., podupire prijedlog predsjednika FIFA-e Seppa Blattera da nogometni suci mogu kažnjavati simulante i to privremenim isključenjem.

Blatter bi želio sucima omogućiti da mogu na 5 minuta s terena udaljiti igrače koji glume ozljedu ne bi li iznudio karton za suparničkog igrača te one koji 'kradu' vrijeme jer rezultat odgovara njihovu klubu. 

Pročitajte i ovo Državni inspektorat i kazne; ilustracija - 1 Skup Uskrs Kažnjeni zbog jaja i kolača: To su najblaže kazne, mogli su platiti 3900 eura Ilustracija Zaštita prirode Dobro razmislite kad vidite visibabu da ne biste izvisili za 26.500 eura

"Broj simulanata je postao prevelik da bi se to moglo tolerirati. Isključenje na 5 minuta bi moglo biti dobra ideja da se zaustavi taj trend", rekao je Blatter.

Collina, koji je sada čelni čovjek sudačke organizacije u Italiji i delegira suce za utakmice Serie A i B, kaže kako nema ništa protiv te ideje dokle god "ta inovacija ne preoptereti suce, tj. ne nametne im i dodatnu odgovornost". Blatterov prijedlog sviđa se i predsjedniku Talijanske udruge sudaca Cesaru Gussoniju.

Praksa isključivanja igrača 'dok se ne ohlade' je inače, u nekim sportovima, primjerice u ragbiju, potpuno uobičajena. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene