Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Češka nacionalna televizija zaprijetila je nogometnom klubu Sparta prekidom prijenosa njihovih utakmica ukoliko će navijači praškog kluba i dalje izazivati nerede i divljati na tribinama.


Na posljednjoj utakmicu koju je Sparta igrala protiv gradskog
suparnika Slavije, navijači Sparte izvjesili su nekoliko uvredljivih transparenata, te vrijeđali suparničke igrače. Zbog toga je televizija isključila ton, a ukoliko se nešto slično ponovo, mjere će biti još drastičnije.

Vezani članci Slika nije dostupna Izgon iz Češke za Boyse koji su divljali po Pragu Slika nije dostupna Sukob navijača Dinama i češke policije

"Naša poruka je vrlo jasna. Sparta ima još jednu priliku, a ako se nešto slićno ponovi prekinut ćemo prijenos," kazao je sportski urednik Otakar Černy. 

>> Video: Nogometaš Sparte udario kamermana

>> Video: Nogometaš Sparte kažnjen zbog naci pozdrava

Spartini navijači i ranije su običavali izvikivati rasističke i
antisemitske slogane. Sredinom kolovoza nakon kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka protiv Arsenala u Pragu, prozvani su od strane praške Židovske zajednice. Prije dvije godine, također protiv Arsenala Sparta je bila prisiljena zatvoriti trećinu stadiona zbog rasističkog ponašanja navijača tijekom prethodne utakmice s Ajaxom, koju je praški klub izgubio 2:0. UEFA je tada Spartu kaznila sa 44.000 dolara.

Da nisu problematični samo navijači Sparte potvrđuje i nedavni potez veznjaka Pavela Horvatha koji je nakon utakmice protiv Viktorije Žižkov navijače pozdravio nacističkim pozdravom. Disciplinska komisija Češkog nogometnog saveza kaznila ga je sa 9.900 dolara.