Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Boks: Vitalij Kličko vs Jameel McCline 22. rujna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski boksač i bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji Vitalij Kličko vratit će se u ring 22. rujna kada će se u Muenchenu boriti protiv 37-godišnjeg Amerikanca, Jameela McClinea.

Ovaj spektakl dogodit će se na isti dan kada se u Muenchenu otvara Oktoberfest, najveći svjetski festival piva. Upravo zato meč i nosi naziv "The Champ is back - October-Fist". 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Boks: 'Razbit ću braću Kličko i ujediniti titule!' Slika nije dostupna Vladimir Kličko postao apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji

Vitalij, koji je otišao u mirovinu u studenom 2005. zbog ozljede koljena, izjavio je da mu je nedostajao boks i nakon gotovo 2 godine pauze želi zajedno s mlađim bratom Vladimirom dominirati teškom kategorijom. 

"U karijeri sam već osvojio sve, no sada mi je cilj s Vladimirom 'ponovno napisati povijest', tj. želim da postanemo prva braća koja posjeduju svjetske titule u isto vrijeme", rekao je Vitalij. 

"McCline nema što izgubiti, dok s druge strane, ja mogu izgubiti sve. No, pobijedit ću. Posljednjih sam godinu dana trenirao bez problema,a mečevi su mi zaista nedostajali", dodao je Kličko kojeg će kao i do sada trenirati Fritz Sdunek.

Jameel McCline visok je 198 centimetara i teži 120 kilograma. Čak 3 puta se borio za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji - s Chrisom Byrdom, Vladimirom Kličkom i Nikolajev Valujevom. Sva 3 puta je izgubio, a u meču s Byrdom za samo jedan bod. Ipak, imao je nekoliko pobjeda protiv ne baš nepoznatih boksača, uključujući  Alfreda Colea, Michaela Granta, Lancea Whitakera, Shannona Briggsa, Charlesa Shufforda, Cedrica Boswella i Terryja Smitha. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene