Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blatter želi pomiriti Zidanea i Materazzija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
FIFA je 'izmislila' južnoafrički Robben Island kao mjesto na kojem bi se mogli pomiriti Zinedine Zidane i Marco Materazzi, protagonsti incidenta u finalnom susretu SP-a 2006. u kojemu je Zidane lošije prošao.

Podsjećamo on je uzvrativši udarcem glavom na Materazzijevu verbalnu provokaciju bio isključen iz igre, a oslabljena Francuska poražena od Italije čiji su igrači poslije produžetaka igre bolje izvodili jedanaesterce (5:3). 

Pročitajte i ovo Erupcija vulkana na Islandu barem erupcija jenjava VIDEO Temperature na Islandu debelo ispod nule, a lava oštetila cijevi za toplu vodu: "Jako je loše" Erumpirao vulkan na Islandu Prijeti li nova evakuacija? VIDEO Ponovno erumpirao vulkan na Islandu: Rastopljeno kamenje izbacuje se iz pukotina u zemlji

"FIFA želi da se Zidane i Materazzi pomire i da se izbriše mrlja s finalne utakmice odigrane 9. srpnja na SP-u u Berlinu, jer je zbog nje spektakularni okršaj Talijana i Francuza dobio, glede fair playa, negativnu ocjenu" kazao je Blatter i dodao: 

"Postoji nekoliko opcija kako da dođe do pomirbe Materazzija i Zidanea, a jedna od njih je Robben Island, otok na kojemu je, u vrijeme apartheida, bivši južnoafrički predsjednik Nelson Mendela proveo 27 godina na robiji." 

Zidane je poslije incidenta u finalu SP-a 2006. bio i novčano kažnjen sa 7500 švicarskih franaka, a Materazzi je i u tom pogledu bolje prošao jer je u blagajnu FIFA-e morao uplatiti 5000 šfr. 

"Volio bih da se priča o sukobu Zidanea i Materazzija konačno završi. Bilo mi je žao što je na finalnoj utakmici jedan igrač morao biti isključen i što su o pobjedniku SP-a odlučivali jedanaesterci, ali takva su pravila i mi smo ih se morali držati" zaključio je Blatter.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene